Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

De 5 restaurants in Bangkok, Thailand die je niet wilt missen

Chefs Quarter
Chefs Quarter
De 5 restaurants in Bangkok, Thailand die je niet wilt missen

Bangkok heeft zich goed op de kaart gezet met haar restaurants in The World’s 50 Best Restaurants; Gaggan (1), Nahm (5), Suhring (13), Bo.lan (19), Issaya Siamese Club (21), Eat Me (31), The Dining Room (36), Le Du (37) en L’Atelier de Joel Robuchon (40). Van deze 9 toppers zijn er 4 nieuwkomers dit jaar. De Thaise keuken is altijd al een geliefd onderdeel van de cultuur, maar vergeleken met vorig jaar is het aantal high-end restaurants in de top 50 verdubbeld. Wij hebben de 5 meest noemenswaardige en nieuwe restaurants van Bangkok op een rijtje gezet!

1. Restaurant Gaggan voor 3e keer op rij het beste restaurant in Azië

Het Indiase moleculaire restaurant Gaggan is ook dit jaar weer het beste restaurant, niet alleen van Thailand, maar van heel Azië. De continue ontwikkelingen en het creatief omgaan met ingrediënten door ze keer op keer op een andere manier te presenteren heeft het restaurant populair gemaakt. Eigenaar en chef Gaggan Anand werd eerder al erkent in El Bulli waar hij onderdeel was van het research team en heeft deze creativiteit voortgezet in zijn eigen restaurant.
Adres: 68/1 Soi Langsuan, Ploenchit Road, Lumpini, Bangkok 10330, Thailand.

2. Restaurant Nahm
Vorig jaar stond restaurant Nahm nog op de 8e plaats, dit jaar gestegen naar nummer 5 in de lijst van top 50 beste restaurants in Azië. Restaurant Nahm staat bekend om de vernieuwende en bijzondere Thaise combinaties.
Adres: 27 S Sathorn Rd | Hotel Metropolitan by COMO, Bangkok 10120, Thailand

3. Aandacht voor duurzaamheid bij restaurant Bo.lan

Het restaurant Bo.lan geeft extra aandacht aan duurzaamheid doordat ze het eerste zero-waste restaurant in Bangkok zijn. Bo.lan gebruikt eigen-verbouwde groentes waarvan ze hun gerechten maken. De menukaart wisselt afhankelijk van de beschikbare, lokale producten. Het restaurant maakt gebruik van een recycle systeem voor organisch restafval en het zuiveren van grijs water. Het restaurant staat op nummer 19 in de lijst.
Adres: 24 Soi Sukhumvit 53 | Klongtonnua, Wattana, Bangkok 10110, Thailand

4. Restaurant Eat Me in Phuket

Invloeden van landen wereldwijd komen samen in de keuken van restaurant Eat Me in Phuket. Het interieur is een combinatie van gezellig en modern. Het moderne komt ook terug in continue afwisseling van exposities van lokale kunstenaars.
Adres: 20 metres off Convent Rd | (In Soi Pipat 2), Silom, Bangkok 10500, Thailand

5. Restaurant Issaya Siamese Club

Authentieke, Thaise cultuur is terug te zien bij het restaurant Issaya Siamese Club waar de ingrediënten zelf verbouwd worden. Dit wordt ook doorgezet in het kleurrijke interieur.
Adres: 4 Soi Sri Aksorn, Chue Ploeng | Thung Mahamek, Bangkok 10120, Thailand

Over The World’s 50 Best Restaurants

In 2013 is The World’s 50 Best Restaurants gestart en jaarlijks wordt een overzicht van de top 50 beste restaurants opgesteld naar aanleiding van ervaringen van internationale experts. Asia’s 50 Best Restaurants Academy is een regionale spin-off en stelde de lijst dit jaar voor de 5e keer samen.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About