Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Aanwezig bij de lancering van The Experimental Series

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Afgelopen week was ik aanwezig bij de lancering van The Experimental Series, een serie experimentele whisky’s van Glenfiddich. Door een volledige experience waar aan alle kanten mijn zintuigen werden geprikkeld maakte ik kennis met de India Pale Ale en Project XX. De nieuwe aanwinsten van de Glenfiddich familie werden op een moderne en interactieve manier gepresenteerd, wat zorgde voor een ultieme beleving van zowel het merk als het product.

Zelf werden wij zonder dat we het wisten onderdeel van The Experimental Series. Van een spannende ‘Alice in Wonderland’-achtige kamer tot eten in het donker; diverse ruimtes, smaken en geluiden waarbij we steeds ‘andere’ whisky’s kregen. Dachten wij althans, want uiteindelijk bleek dat we de hele tour de India Pale Ale hadden gedronken. Bijzonder om mee te maken wat invloeden van buitenaf met je beleving van smaak doet, want ik was er heilig van overtuigd dat ik dus geen één dezelfde whisky had geproefd.

De tour eindigde met een feestelijke borrel, waarbij ik o.a. door middel van een 3D-bril op een schommel door een kerk geslingerd ben, een zelfportret-illustratie heb laten maken, en met lichtjes op de muur heb getekend. Heerlijk experimenteren met verschillende soorten techniek onder het genot van een lekker drankje.

The Experimental Series

The Experimental Series is een reeks nieuwe whisky’s die de passie voor Schotse whisky combineert met het grensverleggende karakter van het Schotse merk Glenfiddich. Door buiten gebaande paden te treden en te experimenteren, is een reeks van baanbrekende single malts ontstaan. De eerste twee experimenten zijn vanaf nu verkrijgbaar: het IPA Experiment (India Pale Ale) en Project XX (twenty). De whiskyregels zijn voorgoed herschreven.

“Écht experimenteren, grenzen opzoeken en tradities herschrijven. Dit wordt pas mogelijk door het afleren van hetgeen je al weet en door samen te werken met gelijkgestemde non-conformisten die net zo’n passie hebben voor hun vak als jij hebt voor het jouwe”, stelt de Schotse Brian Kinsman, Malt Master bij Glenfiddich.

Bekijk hier wat foto’s

The Experimental Series

The Experimental Series

The Experimental Series

The Experimental Series

The Experimental Series

Let op: geen 18, geen alcohol

Chefs Quarter   ▸ door op 11 oktober 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About