Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Amsterdams nieuwste foodhal ‘The Food Department’ onthult eerste acht standhouders

In april blaast The Food Department nieuw culinair leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de stad komt dit voorjaar met 16 foodstands, 3 bars en een Urban Supply coffee corner naar het historische pand. Maak nu kennis met de eerste acht smaakmakers!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Amsterdams nieuwste foodhal ‘The Food Department’ onthult eerste acht standhouders

The Food Department stelt zijn menu samen uit uiteenlopende concepten: gerenommeerde namen, Amsterdamse glorie en vernieuwende keukens die hun eerste culinaire strepen verdienen. Zo trekken onder andere verse concepten als LIMALIMA, LIOS en China Supreme in het voormalige postkantoor. Een van de ras-Amsterdammers vindt The Food Department in Van ’t Spit – het kiprestaurant waar hoofdstedelingen letterlijk de vingers bij aflikken. Edwin de Koeijer, co-founder Van ’t Spit: ‘Al liggen de roots van onze oprichters door heel Nederland, Amsterdam is na al die jaren onze stad geworden. Met deze stand brengen we Van ’t Spit midden de hoofdstad.’

Hospitality-imperium The Entourage Group, bekend van onder andere MOMO en IZAKAYA, opent maar liefst drie stands in The Food Department. ‘We hebben het Magna Plaza altijd bewonderd vanuit het naastgelegen W Hotel. Met THE BUTCHER, Toni Loco en Bepita hopen we nieuwe energie te brengen naar een prachtige en historische locatie.’ Als achtste concept vindt ook lokale favoriet Sushito zijn weg naar het Magna Plaza.

#1 Toni Loco: traditionele pizza’s met een moderne twist

‘Size does matter, no one wants a small pizza’ – Toni serveert traditionele pizza’s met een moderne twist en een scala aan nieuwe smaken met zijn unieke knapperige sesamkorst. Uiteraard mogen de classics bij Toni ook niet ontbreken: Bianca, Rosa en Olivo. De handgemaakte bodems zijn tot 50+ centimeter groot te bestellen. Voor wie gruwelijke honger heeft.

#2 THE BUTCHER: bloody delicious burgers

Het burgerfenomeen dat geen introductie nodig heeft. Sinds 2012 schudt THE BUTCHER Amsterdam op met zijn bloody delicious burgers. En Berlijn. En Ibiza. En voortaan The Food Department.

Amsterdams nieuwste foodhal The Food Department

#3 BEPITA: experimentele pita met de verste ingrediënten

BEPITA voegt met de verste ingrediënten de smaken van verschillende Mediterrane steden in een pita. Het luchtige brood, dat haast doet denken aan een Napolitaans pizzadeeg, vouwt zich onder andere om kruidige lamskebab, gegrilde paddenstoelen, pittige vis of een perfect sappige rib-eye steak met tahini en een kick van zhug.

#4 Van ’t Spit: Amsterdams meest befaamde kippetje

Amsterdams meest befaamde kippetje komt met een vierde zaak naar het centrum van de hoofdstad. Ook hier houdt Van ‘t Spit het bij hun ei van Columbus: duurzame kip, kip en kip. Met een enkele side dish en huisgemaakte sauzen.

Amsterdams nieuwste foodhal The Food Department

#5 Sushito: de meest geliefde pokébowls en sushiburritos

De oprichters zijn Amsterdammers; hun keuken is Japans, Hawaïaans en Mexicaans. Een wereld aan invloeden wordt op de tweede verdieping van het Magna Plaza een menu vol van Amsterdams meest geliefde pokébowls en sushiburritos.

#6 China Supreme: Noodles op z’n best

Vers gemaakte noodles met alle smaken van de verschillende Chinese provinciën. Slurpen is toegestaan bij China Supreme. Naast de Noodle Bowls zet ondernemer Mike Ng ook de Jian Bing uit Bejing op het menu; een gevulde pannenkoek die op straat verorberd wordt.

#7 LIMALIMA: Japan meets Peru

Stand LIMALIMA waagt zich aan de Nikkei cuisine waarin de complexe eenvoud van de Japanse keuken samenkomt met de explosieve smaken uit Peru. Een trend in fine dining is toegankelijker dan ooit bij LIMALIMA.

#8 LIOS: Grieks streetfood zonder poespas

Wie bij Grieks eten enkel de nasmaak van een nachtelijke giros en souvlaki proeft, ontdekt een heel nieuwe Griekse keuken bij LIOS. En die is heerlijk eenvoudig met traditioneel bereid vlees en vooral heel veel groentegerechten. Het is Grieks streetfood met weinig poespas en extra veel smaak.

Amsterdams nieuwste foodhal The Food Department

Daar wil ik heen!

Dat kan zeker, medio april 2019 opent The Food Department haar deuren in Magna Plaza Amsterdam. Binnenkort worden er meer standhouders aangekondigd, stay tuned!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About