Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Amsterdamse charcuterie Spingaren: vlees, vis en groenten op een borrelplank

Amsterdam is een bijzondere hotspot rijker! In een statig pand aan de Herengracht heeft restaurant & proeflokaal Spingaren haar onderkomen gevonden. De Amsterdamse charcuteriemaker is vernieuwend en heeft een uitgebreide menukaart. Ik ben langsgegaan om te proeven!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Amsterdamse charcuterie Spingaren: vlees, vis en groenten op een borrelplank

Misschien ken je de charcuterie van Spingaren van de Amsterdamse markt. Vijf gepassioneerde horecamensen die zich vol toewijding hebben gestort op het artisanaal maken van charcuterie, met enthousiaste reacties van het publiek tot gevolg. Nu is het tijd om hun assortiment een eigen podium te geven en hebben zij een restaurant & proeflokaal aan de Herengracht in Amsterdam geopend.

In het proeflokaal kunnen gasten genieten van charcuterie gerechten op een plank. Denk hierbij aan droge worst, kimchi, boerenvarkenspaté, pickles en vegetarische worst. Je stelt de plank zelf samen en kiest hierbij uiteraard een bijpassende wijn, bier of cocktail. Naast charcuterie staan op de menukaart smaakvolle, pure vleeshouwersgerechten, verse vis en opvallend veel verrassende groentegerechten. Een greep uit het aanbod zijn een heerlijke biefstuk van het Blonde d’Aquitan rund, sticky bloemkool of een hele vis. Maar ook wild, mosselen en asperges in het seizoen.

Stel zelf je charcuterieplank samen

Afgelopen weekend ben ik zelf wezen proeven bij Spingaren. Ik wilde uiteraard graag weten of de belofte die zij doen over de kwaliteit wordt waargemaakt. En dat kan ik bij deze bevestigen (het is fantastisch!). Wij kozen verschillende voorgerechten die werden gepresenteerd op een grote borrelplank. Coquilles, sardines, gedroogd rundvlees, rilette en mijn favoriet, de huisgemaakte Pastrami (liefde!). De sfeer in het restaurant is gezellig, ondanks dat het best groot is en de zaak goed vol zat. Op een slimme manier zijn er verschillende hoeken gecreëerd die ervoor zorgen dat je rustig kunt genieten van je diner.

De wijnkaart van Spingaren is uitgebreid, wijnen zijn gesorteerd op land en er zijn verrassend veel wijnen per glas verkrijgbaar. Bij het voorgerecht dronk ik een frisse witte Portugese Arinto Gouveio wijn, die heerlijk samenging met de verschillende hapjes. Geen wijndrinker? No problemo, de keuze voor bijzondere speciaalbieren is zeer uitgebreid.

Als hoofdgerecht koos ik voor de schouderbiefstuk gewikkeld in ibericospek. Het vlees is echt heel goed en de smaak van de spek is een verrassende toevoeging. Ik dronk hierbij een rode wijn, de Spaanse Garnacha – Syrah. Heerlijk vol van smaak en erg goed bij vlees.

Spingaren

Rollend naar huis

Voor het dessert viel mijn keuze op de Ganache Taart. En dat heb ik geweten! De fantastische chocoladetaart met amandelschaafsel maakte deze heerlijke avond compleet. Ik ging letterlijk rollend naar huis, want de pure chocolade van de Ganache was behoorlijk machtig.

Ik heb genoten van mijn avond bij het sfeervolle, toegankelijke Spingaren. Dit is een typisch restaurant waar je lekker met vrienden de hele avond blijft hangen, maar ook heel goed met je ouders naar toe kunt. Het menu is divers: ze bieden naast ambachtelijke vlees- en visgerechten ook een uitgebreide Vega-kaart. Voor ieder wat wils! En een ander groot pluspunt; de bediening is echt top!

Waar vind je Spingaren?

Restaurant & Proeflokaal Spingaren is gevestigd aan de Herengracht 88 in Amsterdam. Meer informatie lees je terug op deze website.

Spingaren

Chefs Quarter  ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About