Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Australië voor wijnliefhebbers, dit mag je niet missen!

Hardys Wines geeft een reis naar Australië weg! Hoe je mee doet en kans maakt op deze reis voor 2 personen leg ik graag aan je uit. Ik heb ook nog een paar leuke tips voor de echte wijnliefhebbers die je beslist niet wilt missen.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Australië voor wijnliefhebbers, dit mag je niet missen!

Australië en wijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gezegde wat je van ver haalt is lekker gaat in het geval van wijn zeker op. Onze wijnkennis heeft de afgelopen jaren flinke sprongen gemaakt en daarbij hebben we wijnen uit de hele wereld geproefd. Ieder continent heeft haar charmes, geuren en smaken, maar Australië blijft toch voelen als een warm bad. Hoe gaaf zou het zijn om door het kopen van een fles wijn een reis naar Australië te winnen?

Geen brief naar Robert

Heel gaaf natuurlijk! Dat willen we allemaal wel. Het Australische wijnhuis Hardys Wines heeft een speciale actie waarmee jouw droom voor een reis naar het zuidelijkste continent uit kan komen. Er is geen Robert ten Brink voor nodig die je een ellendig lange en emotionele brief moet schrijven, om vervolgens opgepropt in een bus het halve continent over te crossen. Nee, wat je moet doen is naar de supermarkt rennen en een fles Hardys VR (Chardonnay, Rosé of Merlot) halen.

Je herkent de actieflessen aan het vrolijke label met de Australische vlag om de hals. Binnenin het label staat een actiecode die je online op het actieplatform in kunt vullen, et voila! Je maakt kans op een reis voor twee personen naar het land van kangoeroes, never-ending Aussie barbies (BBQ) en natuurlijk prachtige wijnen!

Australië als wijnland

Zie je het al voor je? Sta je daar straks. In Australië. En dan? Natuurlijk sightseeing langs het Sydney Opera House, wandelen over de Harbour Bridge en surfen op Bondi Beach. Maar voor de echte wijnliefhebbers heb ik nog wat leuke tips, het is tenslotte zonde om in één enkele stad te blijven hangen dus ga erop uit om de mooie uithoeken van dit continent te ontdekken.

Helemaal omdat Australië een prachtig wijnland is waar de Wijnproducenten vol op weg zijn naar de top. Slechts enkele andere wijnlanden zijn zo extreem hard gegroeid in de export van wijn als Australië. Ditzelfde geldt voor de gigantische uitbreiding aan wijngaarden. De revolutie van de wijnbouw is net zoals in veel ‘Nieuwe Wereld’-landen nog niet zo lang gaande. Er valt daarom genoeg te beleven.

Tip 1: Tintara Winery in McLaren Vale

McLaren Vale is een schiereiland en ligt in het zuid-westen van Australië. Het gebied staat bekend om haar fraaie rijpe en frisse wijnen. De invloed van de zee is overal voelbaar. Wijnen uit deze regio gemaakt van de Shiraz, staan bekend om de aroma’s die zij ontwikkelen.

Het absolute hoogtepunt van McLaren Vale is de Tintara Winery van Hardys, gelegen aan de hoofdstraat. Het is letterlijk het hart en de ziel van het gebied sinds de eerste fles wijn in 1878 hier geproduceerd werd. De rijke historie van deze locatie wordt intact gehouden en is zeker een bezoekje waard.

Adres: 202 Main Road, McLaren Vale SA 5171

Australië voor wijnliefhebbers

Tip 2: National Wine Centre in Adelaide

De wijnbouw in South Eastern Australia is geconcentreerd rond de stad Adelaide met duidelijke invloeden van de zee. Het kan er erg heet worden, maar door verkoeling van de zee en voldoende neerslag door diezelfde zee kan er toch prima wijn worden verbouwd. Het gebied produceert volle krachtige wijnen tot gebalanceerde, fruitige en frisse wijnen.

Bezoek hier het National Wine Centre Australia. Dit centrum neemt je mee op een virtuele reis waarin je helemaal wordt bijgespijkerd hoe je wijn maakt; van het stampen van de druiven tot en met de kurk op de fles.
Je gaat hier virtueel aan de slag. Niet dat de computer het je makkelijk gaat maken. Hij heeft een zeer verfijnde smaak en zal het je zeker zeggen als je virtuele wijn niet te pruimen is! In het National Wine Centre worden ook het verleden, het heden en de toekomst van de Australische wijnen onder de loep genomen. Interessant!

Adres: Corner of Botanic and Hackney Road, Adelaide SA 5000 South Australia

Australië voor wijnliefhebbers

Tip 3: Wijnkelders in Limestone Coast

Het vrij jonge wijngebied Limestone Coast mag op je reis door Australië niet ontbreken. Door de ligging aan zee zorgt een zeebriesje voor constante verkoeling waardoor de druiven in dit gebied mooi geleidelijk rijpen. De kalksteen (limestone) bodem geven de wijnen hier hun typische karakter; Volle, smakelijke en sappige wijnen die wel ook fris zijn. Leuk weetje: het toonaangevende William Hardy Chardonnay komt uit deze regio.

Limestone Coast is ongeveer 3,5 rijden vanuit Adelaide, maar je zal versteld staan hoe verschillend het gebied is. Een leuke activiteit is de wijnroute ‘Cellar to cellar’, waarbij je langs de wijnkelders van een aantal wijnboeren gaat in het gebied en uiteraard overal wat kan proeven. Start bij Cape Jaffa en ga vervolgens door naar Ralph Fowler and Wangolina Station.

Adres: Cape Jaffa, 459 Limestone Coast Road, Mount Benson, South Australia

Australië voor wijnliefhebbers

Met Hardys Wines naar Australië

En er is natuurlijk veel meer te ontdekken. Wil jij kans maken om een reis voor 2 personen naar Australië te winnen? Koop dan vandaag nog een fles Hardys VR Chardonnay, VR Rosé of VR Merlot en vul de actiecode uiterlijk 31 juli 2018 online in. Naast de reis maak je ook kans op één van de vele andere mooie prijzen. De winnaars worden bekend gemaakt op 1 augustus via de Facebookpagina van Hardys.

Let op: geen 18, geen alcohol.
——
Disclaimer: Dit artikel betreft een samenwerking met Hardys Wines.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About