Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Authentiek Thais gerecht: Thai Basil Chicken

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Authentiek Thais gerecht: Thai Basil Chicken

Ik hou om veel verschillende redenen van de Aziatische keuken, maar hoofdzakelijk toch wel om de diversiteit aan kruiden en hoe dit in verschillende producten verwerkt is. Onlangs ontving ik een pakket van Conimex met de nieuwe Black producten, waar ik eerder al deze heerlijke Pad Thai mee maakte. Vandaag ga ik aan de slag met een authentiek Thais gerecht: Thai Basil Chicken.

Met dit Thai basil chicken recept maak je zelf een heerlijke Thaise basilicum kip. Met de smaakmakers van Conimex Black kun je in je eigen keuken en helemaal zelf zo’n authentiek Thais gerecht creëren.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– 1 ui
– 250gr kipfilet
– 1 rode peper
– 2 eetlepels Zoete Dikke Ketjap
– 1,5 theelepel Vissaus
– 4 eetlepels Lichte Sojasaus
– 0,5 winterpeen
– 200gr bimi
– 1 paksoi
– 3 eetlepels olie
– 2 eetlepels Oestersaus
– 2 theelepels Chili Paste
– 1 theelepel Knoflook Paste
– 2 theelepels Thai Basil Paste
– 40gr pinda’s
– 16 basilicumblaadjes
– 180gr rijst

En zo maak je het

1. Snij de ui in ringen, de kipfilet in dunne reepjes en de rode peper in dunne ringetjes. Meng de dikke zoete ketjap, 1 theelepel vissaus en 2 eetlepels lichte sojasaus in een kom door elkaar.

2. Snij voor het bijgerecht de wortel in reepjes, de bimi in stukjes en de paksoi in repen. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en bak hierin de bimi ca. 1 min. Voeg de rest van de groenten toe en bak ze 1 min. mee. Blus alles af met 2 eetlepels lichte sojasaus, de oestersaus en ½ theelepel vissaus.

3. Verhit gelijktijdig 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok en bak hierin de kipreepjes samen met de uiringen goudbruin. Voeg de rode peper met de chili- en de knoflook paste toe en bak ze kort mee. Blus alles af met het sojasausmengsel en laat het 1-2 min. inkoken. Voeg vervolgens de Thai basil paste, de pinda’s en de basilicumblaadjes toe en warm ze kort mee.

4. Serveer de groenten met de Thai basil chicken en serveer de rijst apart.

Tip: Verwijder voor een minder pittige Thaise basilicum kip de zaadjes uit de rode peper.

Bron Recept: Conimex
Bron Foto: eigen fotografie

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About