Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Auvergne: een bosrijke omgeving met verrassende streekproducten

Onze tweede bestemming tijdens de culinaire roadtrip door Frankrijk is het dorp Bourboule, gelegen in de Auvergne. Kenmerkend is de bosrijke omgeving, goede luchtkwaliteit en verrassende streekproducten.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Auvergne: een bosrijke omgeving met verrassende streekproducten

In de Auvergne, een centraal gelegen regio in Frankrijk aan de oever van de rivier de Dordogne, streken wij tijdens onze culinaire roadtrip neer op viersterrencamping Les Vernières. Gelegen op 850 meter hoogte, in een natuurlijke omgeving met eeuwenoude bomen en wederom omgeven door indrukwekkende bergtoppen. Dit is de tweede stop van onze culinaire roadtrip door Frankrijk, onze eerste locatie was de Vogezen.

Les Vernières is een echte familiecamping waar je zeker in de zomer een aantal weken goed kunt vertoeven. De Flower Camping heeft mooie ruime kampeerplaatsen en een aantal chalets. Wij verbleven in een luxe chalet die op en top ingericht is om met 4 tot 6 personen in te verblijven. Een knus woonkamertje met luxe keuken en twee badkamers maken dit tot een goede basis om de omgeving te verkennen.

Op Les Vernières zelf kun je genieten van een verwarmd, overdekt zwembad en zijn er iedere ochtend verse broodjes verkrijgbaar. Ook een (kleine) snack én borrel kun je scoren in de kantine van de camping.

Uitzonderlijke omgeving

Op loopafstand van de camping tref je het sfeervolle dorpje La Bourboule. Een klein dorp met een charme á la belle époque vindt zich verscholen in een prachtige groene omgeving, en biedt op enkele minuten van een druk stadscentrum tal van routes voor tochten en toeristische rondreizen. La Bourboule werd gebouwd op de twee oevers van de Dordogne. Twaalf bruggen maken het mogelijk om de Dordogne over te steken, en om te genieten van de relatieve kalmte van deze rivier.

Auvergne

Met informatie over de omgeving valt een complete reisgids te vullen: het aanbod is enorm. Volg één van de vele wandelroutes door de Sancy of breng een bezoek aan het kratermeer van Pavin, op de noordelijke flank van de Montchal. Een groot bergmeer tussen Besse en Superbesse gelegen op 1197 meter hoogte.

Wij hebben tijdens ons verblijf een wandeltocht gedaan naar de waterval Cascade du Queureuilh, gelegen in het nabijgelegen dorp Le Mont-Dore. Wat ons opviel tijdens deze korte wandeling was de uitzonderlijke omgeving en de luchtkwaliteit. Je merkte direct dat het zuurstofgehalte heel hoog was en hoe heerlijk wandelen kan zijn.

Streekproducten uit de Auvergne

De Auvergne staat bekend om haar vele specialiteiten en streekproducten. Denk hierbij aan lokale speciaalbiertjes van Gaïa (Bière du Sancy), gezouten hammen en gerookte worsten, maar natuurlijk ook allerlei soorten vis. Beekforel, rode forel en zalm zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

Auvergne

Na ons vertrek op Les Vernières reden wij de beroemde kaasroute door de Auvergne: Route des Fromages. Een culinair tochtje dat je langs de verschillende kaasboeren in de regio brengt. De Auvergne kenmerkt zich door vijf soorten kaas: Bleu d’Auvergne, Cantal, Fourme d’Ambert, Saint-Nectaire en Salers. De route wordt eenvoudig aangegeven met speciale bordjes en je kunt inhaken (en uitstappen) op ieder gewenst punt.

Voor ons was dit een leuke afsluiter van een bezoek aan deze culinaire regio in Frankrijk.

Waar vind je Les Vernières?

Een bezoek aan de Flower Camping Les Vernières is absoluut een aanrader. Het adres van deze camping is: 170 Avenue Maréchal de Lattre de Tassigny, 63150 La Bourboule, Frankrijk.

Auvergne

Auvergne

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About