Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Bar Fisk in de Amsterdamse Pijp

Nieuwe smaken ontdekken vind ik top! Bar Fisk is hierin een goede keuze, want de smaken uit Tel Aviv zijn volledig nieuw voor mij. Ik probeerde dit restaurant in Amsterdam uit. Lees je mee?

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Bar Fisk in de Amsterdamse Pijp

Midden in de Amsterdamse Pijp, op steenworpafstand van de Albert Cuyp, vind je Bar Fisk. De specialiteit van dit restaurant is vis, maar het seizoensmenu reikt verder dan de klassieke visplateau’s en vis a la plancha. Het publiek is dan ook divers; van expats, studenten, buurtbewoners en vriendengroepen. Wij schoven onlangs aan bij Bar Fisk, het Scandinavische woord voor vis, om te proeven wat ze allemaal in huis hebben.

Bar Fisk brengt de dynamiek en gastvrijheid van markten in Tel Aviv op slechts enkele meters afstand van de Amsterdamse Albert Cuyp. De internationale staff serveert brood met verse dips nog voor de wijn ingeschonken is, de geur van kruiden waait vanuit de open keuken de bar binnen. En als de avond valt, gaat de muziek langzaam harder, zonder dat de keuken sluit.

Bar Fisk houdt gerechten simpel, maar maakt ze fris en verrassend door te kiezen voor ingrediënten die barsten van smaak. Bossen kruiden en verse, veelal lokale, marktgroentes zorgen dat tierlantijnen overbodig zijn. Een Big Green Egg geeft waar nodig wat rokerigheid. Invloeden uit Tel Aviv en Mediterranen regionen zijn terug te proeven in de visgerechten. Vleeseters en vegetariërs vissen echter niet achter het net; Bar Fisk brengt dezelfde levendige smaken in de vlees- en groentegerechten voor degene die geen zin hebben in vis.

Shared dining

Bar Fisk kiest voor het shared dining concept, wat staat voor lekker veel (kleinere) gerechtjes op tafel en veel proeven. In mijn ogen de beste manier om een compleet beeld van de kaart te krijgen. Zo kregen wij de Corvina Tartar (kruidige tartaar met limoen en fijne rooksmaak), de Cured Tuna (kakelverse tonijn met spicy tomaat, croutons en rucola) en de Smoked trout (romige gerookte forel met smakelijke aardappel, zoetige biet en dille).

Bar Fisk Amsterdam

Toppertjes waren de Calamari (gegrilde inktvis op een bedje van diverse groenten en een humus van spinazie) en de Whole Sea Bass grilled (gegrilde zeebaars met amandelschaafsel en zeekraal). De zeebaars is absoluut onze favoriet met zijn crunchy bite en waanzinnige smaak. Alleen hiervoor kom ik graag nog een keer terug.

Het dessert bestaat uit super luchtige slagroom met kokos en een crunchy bite. Een bijzondere combinatie van smaken die ik nooit eerder had geproefd. Het is vrij machtig, maar damn zo lekker!

Bar Fisk Amsterdam

Wijnkaart

De wijnkaart van Bar Fisk is evenals het eten erg verrassend. Van de geijkte Franse en Spaanse wijnen tot minder bekende wijnen uit Oost-Europa, waaronder Hongarije. Ik dronk een Spaanse Verdego met een fruitige frisse smaak, met veel tinten van citroen en appel. Een wijntje dat goed samen gaat met de diverse visgerechten en limoensmaken in het eten.

Inrichting

Beton, hout en groene planten zijn de basis in het design. Deze lichte Scandinavische stijl kreeg ongepolijste details die her en der een knikje maken naar het visthema van Bar Fisk. Lampen zijn aan hengels gemonteerd en het gaas in de reling rond de bar en verlichting doet denken aan visnetten. Ook de onderkant van de houten bar kreeg een schubbenstructuur. Ik vind de inrichting te gek!

Bar Fisk Amsterdam

Waar vind je Bar Fisk?

Je vindt Bar Fisk aan de Eerste Sweelinckstraat 23 in Amsterdam. Meer info op BarFisk.nl.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About