Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Barbecueën als een baas met de BBQ-workshop van Weber

Ik vind het heerlijk om met deze zomerse dagen lekker buiten in de tuin te barbecueën. Normaal ben ik degene die de wijn uitkiest en het eten voorbereid, maar het barbecueën zelf besteed ik graag uit. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Barbecueën als een baas met de BBQ-workshop van Weber

En dat pak ik dan ook graag grondig aan. Ik reisde onlangs af naar het fantastische Instagram-waardige landgoed in Baarn waar het kasteel De Hooge Vuursche staat. In de tuin van dit paleisje nam ik deel aan een BBQ-workshop georganiseerd door Coolblue en Weber. Als trotse bezitter van mijn nieuwe zwarte pareltje, de Weber Original Kettle, had ik al een klein beetje ervaring opgedaan. Maar op deze stralend mooie zomerdag werd ik opgeleid tot een heuse backyard hero.

If you can’t stand the heat..

Bij de Grill Academy van Weber kun je diverse workshops volgens, voor zowel beginners als gevorderden. Ik sloot aan bij het beginnersklasje om samen met bloggers Jip (JipSanders.com), Priya (PriyaLovesFood.nl) en nog 18 bezitters van een Weber barbecue, in groepsverband een viergangendiner te bereiden.

In een middag leren we de fijne kneepjes van het barbecueën, waaronder het verschil tussen directe en indirecte hitte, wat nu het verschil is tussen houtskool, gas en elektrisch, én hoe we een fantastisch lekkere zoete pizza maken.

weber

Nieuwe smaakcombinaties

Receptuur lezen en ‘mise-en-place‘-en kunnen we als foodbloggers wel, de voorbereidingen waren dan ook vrij vlot gedaan. Op het menu stonden geroosterde groenten met witvis, een camembertje met rozemarijn en honing, zoete aardappel en biefstuk met gegrilde peer en gorgonzola. Vooral deze laatste was echt mijn favoriet, de smaakcombinatie van peer met honing en gorgonzola is een aanrader en voor mij heel verrassend! Helemaal omdat je die heerlijke ‘BBQ’-smaak zo erg erin terug proeft.

Wat leuk is aan kookworkshops is na het koken (of grillen in dit geval) het eten! Onder het genot van een wijntje proefden we de gerechten die we zelf bereid hadden.

weber

License to Grill

Zoals gewoonlijk, werd het beste voor het laatst bewaard. De zoete pizza met mascarpone, marshmallows, bessen en jawel, witte chocolade! Deze combinatie is echt te gek. Het recept voor zoete pizza van de barbecue lees je hier!

Als afsluiter ontving ik zwart op wit dat ik nu een echte Weber baakyard hero ben. Met deze ‘license to grill’ ga ik de komende tijd even flink aan de slag en nog wat leuke recepten uitproberen.

weber


Disclaimer: Dit artikel betreft een samenwerking met Weber en Coolblue.

Advertisement

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About