Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

BBQ tip: Zoete pizza met witte chocolade

Recepten van de barbecue kunnen uitermate verrassend zijn! Onlangs bij mijn barbecueworkshop van Weber heb ik deze heerlijke zoete pizza als dessert gemaakt. Op de BBQ dus!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
BBQ tip: Zoete pizza met witte chocolade
Voor het gemak gebruiken we in dit recept een kant en klaar pizzabodem, je kunt er uiteraard voor kiezen om deze zelf te maken.

TIJD

30 minuten

AANTAL

1 pizza

INGREDIËNTEN

- 1 pizzabodem (bijv. Tante Fanny)
- 75gr mascarpone
- 1 eetlepel honing
- 150gr verse bessen of fruit
- 75gr witte chocolade
- 25gr minimarshmallows
- takje munt

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Zorg dat je barbecue een temperatuur van tussen 200 á 220 graden heeft. Belangrijk: Je hebt een bakplaat nodig voor de zoete pizza die je kunt plaatsen onder de BBQ.
2.
Rol het deeg uit tot een dunne lap en zorg ervoor dat de lap ongeveer zo groot als de bakplaat is. Bestrijk het deeg met de mascarpone en de honing. Strooi de witte chocolade, de verse bessen en de marshmallows erover.
3.
Bak de pizza ongeveer 10 á 15 minuten tot de bodem goed knapperig is. Let op dat zowel het deeg als de topping niet verbrand.
4.
Haal de zoete pizza van de barbecue en strooi er wat vers gesneden muntblaadjes overheen.
Super chill is dit dessert als je lekker een 'all the way BBQ dinner' wilt proberen. De zoete pizza is ook super easy te bereiden, belangrijk is alleen dat je zorgt dat de temperatuur van je barbecue goed is. Cheers!
Chefs Quarter  ▸ door Alex van Amersfoort op 12 juli 2018
×
Home Food Drinks Places Inspiration About