Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Benjah Box: Beleef samen het moment met mintthee

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Benjah Box: Beleef samen het moment met mintthee

Vorige week kwam ik op Facebook het nieuwe online concept “Benjah Box” tegen. Het concept is bedacht door een jonge ondernemer die de Marokkaanse theetraditie bij je thuisbezorgd. Ik vind het leuk om dit soort initiatieven te ondersteunen en heb gelijk even een box met thee besteld. Binnen 1 dag werd mijn mintthee in een mooie fancy box thuisbezorgd. De smaak van de thee is erg goed, dus zeker een aanrader!

Toen ik verder ging lezen op de website van Benjah Box zag ik dat het een familiebedrijf is, overgegaan van vader op zoon. Ze halen inspiratie uit de Marokkaanse theetraditie, waar mintthee een uitnodiging is om te verbinden, verhalen uit te wisselen én om samen van een rust moment te genieten.

benjah box mintthee

Het verhaal

Ooit begon het met een doos op straat in Marokko. Benjah Sr. vond een doos vol met verse mint en besloot het mee te nemen naar zijn kamer. Hij gaf het water en de volgende dag besloot hij het te verkopen op de lokale groentemarkt in zijn wijk. Dit leverde hem net genoeg op om samen met vrienden een sandwich te kopen en naar de bioscoop te gaan.

Op latere leeftijd deed hij dit met een bestelbusje in Utrecht. Als kleine jongen was Benjah Jr. altijd betrokken bij het bedrijf. Op een geven moment zag hij dat steeds meer mensen mintthee gingen drinken hij bedacht het idee om als eerste in Nederland een mintthee merk te lanceren voor de echte liefhebbers. Dit idee pitchte Benjah Jr. in 2015 aan Nyenrode en won een studiebeurs van 15.000 euro. Het starten was echter wel lastig, hij werd vaak afgewezen door grote winkelketens, restaurants en bedrijven.

Uit frustratie ontstond het idee om de thee online te gaan verkopen. Na het experimenteren met verpakkingsmateriaal is daar een paar maanden later de Benjah Box uit voortgekomen. Benjah wilt mensen samenbrengen door middel van haar verse Marokkaanse muntthee, waarbij gebruik gemaakt wordt van duurzame en biologische producten. De mint is hierdoor van de hoogste kwaliteit. In de box vind je verse mint, groene thee én een verassing om samen van Marokkaanse mintthee te genieten.

In de zomer kan je ook lekkere iceteas and cocktails ervan maken. Dus het kan alle kanten op met de Benjah Box. Op hun site staat het recept voor Marokkaanse Mintthee, gebaseerd op zijn moeders recept.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About