Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Bewandel de Philosophenweg in Heidelberg

Heidelberg heeft een prachtige omgeving met vele wandelroutes. De meest bekende route is de Philosophenweg, waar sinds jaar en dag bekende schrijvers en denkers komen om na te denken over de zin van het leven.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Bewandel de Philosophenweg in Heidelberg

Heidelberg, gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, is een middelgrote stad waar al eeuwenlang de grootste filosofische denkers en poëtische schrijvers naar toe trekken. Er is daarom een heuse wandelroute met zicht op de historische oude stad, waar je volledig je gedachten de vrije loop kunt laten.

Tijdens onze citytrip naar Heidelberg begin december, mocht een wandeling over de befaamde Philosophenweg niet ontbreken. Om daar te komen, moesten we wel eerst het water over steken.

De Oude Brug

De stad is gelegen aan de oever van de rivier de Neckar, die je over kunt steken door de Oude Brug (Alte Brücke) te nemen. De 18de eeuwse brug is een toeristische hotspot en vrijwel terug te zien op iedere kenmerkende sfeerfoto van Heidelberg. Vanaf de brug heb je een schitterend uitzicht op de oude binnenstad, wat zeker een fotomomentje waard is.

Aan de centrumkant van de brug, heb je naast de grote toegangspoort een bijzonder bronzen beeldje van een aapje waar je je hoofd in kunt steken. Vlak daarnaast vind je kleine beeldjes van muizen, raak deze aan en je kunt binnenkort kinderen in de familie verwachten.

Heidelberg Philosophenweg Alte Brücke

Heidelberg Philosophenweg Alte Brücke

Philosophenweg

Aan de andere kant van de Neckar vind je de toegang tot de Philosophenweg. Zoals gezegd is Heidelberg de uitvalsbasis voor schrijvers en grote denkers, als Goethe en Mark Twain, die tijdens de romantische periode aan het einde van de 19e eeuw vaak in de stad te vinden waren. Er werd veel nagedacht over ‘de zin van het leven’ vanaf de Philosophenweg, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het oude centrum van de stad.

Je vindt de Philosophenweg door het slangenpad al zigzaggend de berg op te volgen. Trek wel je wandelschoenen aan, want het is best een pittige klim. Gelukkig staan er boven genoeg bankjes waar je kunt uitrusten terwijl je van het indrukwekkende uitzicht geniet. De normale wandelroute duurt ongeveer een uurtje, maar deze kunt je iets verlengen door nog een bezoek te brengen aan het imposante Thingstätte (openluchttheater) of aan de Romeinse ruïnes.

Heidelberg Philosophenweg

Heidelberg Philosophenweg

Meer zien van Heidelberg?

Uiteraard is er meer te zien en te doen in Heidelberg. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het kasteel (Schloss Heidelberg), ontdek de studentengevangenis, drink een koffietje bij koffiebar Emma of ga echt ‘Duits’ dineren bij Restaurant Hackteufel.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About