Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Bezoek de kerstmarkt in Heidelberg

Heidelberg is een populaire bestemming als je op zoek bent naar een kleinschalige kerstmarkt. Op meerdere locaties in de stad wordt goed uitgepakt met Glühwein, braadworst en uiteraard een schaatsbaan! Ontdek het zelf.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Bezoek de kerstmarkt in Heidelberg

Let it snow! Let it snow! Let it Snow! Bij aankomst op station Heidelberg HBF kwamen de eerste sneeuwvlokken naar beneden, een goed begin van een kerstweekend. Ons verblijf was bij het Holiday Inn Express wat net naast de oude stad ligt, maar wel met direct openbaar vervoer voor de deur. Bij aankomst in het hotel werd ons verteld dat het heel bijzonder was dat het op dit moment van het jaar al sneeuwde, dus iedereen was helemaal blij.

Op advies van het hotel werd ons aanbevolen om de kerstmarktroute te lopen. Langs de grote winkelstraat (de Hauptstrasse) in Heidelberg kom je vijf kleinschalige kerstmarkten tegen. We begonnen bij de eerste kerstmarkt op de Bismarckplatz waar we een kerstmok met Glühwein namen, daarna liepen we met deze mok de hele straat door langs alle kerstmarkten met het idee bij elke kerstmarkt onze mok Glühwein bij te vullen.

Achtereenvolgens maakten we een korte stop bij Universitätsplatz, Marktplatz, Kornmarkt en Karlsplatz. De pleinen ademen een gezellige kerstsfeer en het is duidelijk dat het begrip kerstmarkt bij onze oosterburen in het teken staat van veel eten en drinken! Erg leuk is ook de kerstpiramide die te bewonderen is op de Marktplatz.

Kerst in de stad

Tijdens onze Glühwein-wandeling kwamen we de grootste kerstwinkel tegen van Heidelberg, Käthe Wohlfahrt, en daar moesten we natuurlijk een kijkje nemen. Je loopt het flamboyante kerstcircus binnen en je weet eigenlijk niet meer waar je moet kijken. Tweehonderd vierkante meter vol met kerstspullen waar je zeker kan slagen voor een toffe kerstbal of andere kerstversiering.

Aan het einde van de Hauptstrasse op Karlsplatz bestaat de kerstmarkt uit een aantal gezellige kraampjes en een heuse schaatsbaan. Op de pleinen hebben we diverse lekkernijen geproefd, zoals een echte Duitse braadworst, Goulashsoep en gefrituurde aardappel. Wat een culinaire gezelligheid op de kerstmarkt!

kerstmarkt in Heidelberg

Meer zien van Heidelberg?

Uiteraard is er meer te zien en te doen in Heidelberg. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het kasteel (Schloss Heidelberg), ontdek de studentengevangenis, wandel over de Philosophenweg of drink een koffietje bij koffiebar Emma.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About