Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Lifehack #24: Verander een blikje gecondenseerde melk in karamelpasta

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Onze lifehacks zijn bedoeld om jouw keukenleventje te vergemakkelijken. Het zijn simpele tips & tricks om te zorgen dat je meer tijd over houdt voor andere leuke dingen, én dat je natuurlijk ook af en toe even denkt: “Toch wel handig die lifehacks van Shanice en Alex van Kookslaaf”. Daar doen wij het voor natuurlijk! Vandaag laat ik je zien hoe je een blikje gecondenseerde melk verandert in heerlijke karamelpasta.

Niet altijd hou je tijd over met onze lifehacks, soms is het ook gewoon makkelijker om het net even anders doen. Neem als voorbeeld karamel maken. Ik vind het echt een rotwerk normaal om te doen en werkelijk waar alles zit onder de plakkerige zooi. Met deze lifehack ben je wel een paar uurtjes kwijt, maar het kost je echt geen moeite. Kleine kanttekening, je maakt op deze manier dulce de leche, dit is geen échte karamel maar smaakt bijna hetzelfde. Het is erg bruikbaar in bijvoorbeeld brownies en cupcakes, maar ook lekker over ijs.

Hoe werkt het dan?
1. Je neemt een blikje gecondenseerde melk (met suiker) van Friesche vlag. Haal hier de wikkel even vanaf zodat je het kale blikje over houdt.
2. Je zit dit blikje gesloten in een pan met water en laat dit drie uur lang koken. Denk erom dat het blikje onder water blijft staan anders klapt die uit elkaar.
3. Na drie uur heb je een heerlijk blikje vol karamelpasta, oftewel dulce de leche. Laat het blikje wel helemaal afkoelen voor je het gebruikt.

Het blikje is ongeopend een paar maanden te bewaren op een koele en donkere plek. Na opening blijft die maximaal een week goed als je het in de koelkast bewaard.

blikje-friesche-vlag

Chefs Quarter   ▸ door op 30 april 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About