Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Briljante zomertip: Cuba Libre ijsjes

Zelf waterijsjes maken is super makkelijk te doen en lekker verfrissend op een warme zomerdag. All you need zijn ijsvormpjes en de ingrediënten. Ik ga aan de slag met de bereiding van Cuba Libre ijsjes!

Chefs Quarter
Chefs Quarter

TIJD

15 minuten

AANTAL

6 stuks

INGREDIËNTEN

- cola
- Havana Club rum
- limoen

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Meng in een grote kan de cola en de rum. De juiste verhouding mag je zelf bepalen, net wat je lekker vindt. Ik hou meestal aan een tweederde deel cola en eenderde deel voor de rum. Bij dit recept voor Cuba Libre ijsjes is het ook belangrijk om voor een lekkere fles rum te gaan. Ik geef altijd de voorkeur aan Havana Club rum, voor dat ultieme 'Cuba Libre'-gevoel.
2.
Knijp 3 partjes van de limoen uit en voeg het sap toe aan het cola/rum-mengsel.
3.
Schenk het mengsel nu in de waterijsvormpjes en plaats deze in de vriezer. De ijsjes moet goed hard worden, dus slim is om deze minimaal 24 uur in de vriezer te houden. De Cuba Libre ijsjes zijn gereed als ze uiteraard goed bevroren zijn. Cheers!
Let op: Geen 18, geen alcohol.
Chefs Quarter  ▸ door op 26 augustus 2017