Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Café Americain in Amsterdam

Amsterdam kent de meeste hippe en nieuwe restaurantjes waar ik maar wat graag kom. Maar ook de klassiekers die er al jááááááren zitten, zijn een bezoek waard. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Café Americain, de meest iconische zaak aan het Leidseplein.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Café Americain in Amsterdam

Café Americain is historische allure volgens de regels van de 21ste eeuw. Hoge kwaliteit, toegankelijke stijl en flink wat persoonlijkheid. Amsterdamse producten op het all day dining menu worden aangevuld met mooie Nederlandse ingrediënten. Proef de moderne en frisse twist bij populaire gerechten zoals Franse uiensoep, garnalencocktail en natuurlijk de nieuwe signature tartaar. Goede koffie, thee en mooie cocktails zijn vanzelfsprekend.

De bar is het middelpunt van het nieuwe Café Americain – het hart van de zaak waar koffie, wijn, hapjes en dus een diversiteit aan mensen samenkomen. Café Americain maakt van de bar een podium voor haar geliefde Amsterdam met proeverijen van lokale spirits en producten. In de spotlight: bijzondere bitterballen van De Ballenbar, noten van Gotjé en zuren van Kesbeke.

Americain All Day

Historische allure volgt de regels van de 21ste eeuw: hoge kwaliteit, toegankelijke stijl en flink wat persoonlijkheid. Het all day menu van moderne klassiekers heeft een Mokums hart. Amsterdamse producten worden aangevuld met Nederlandse ingrediënten. Café Americain werkt onder andere samen met Slagerij de Wit, Patisserie Holtkamp, Saus Guru, Vlaamsch Broodhuys en Frites uit Zuyd. Signature chef Peter Gast (’t Schulten Hues*) geeft voor het diner een frisse twist aan alom geliefde gerechten als een bouillabaisse, salade à la Russe, Franse uiensoep, Hollandse garnalencocktail en de signature steak tartaar.

Nieuw Art Deco

Het moderne design van Studio Linse flirt met de rijke historie van American Hotel. Het originele Art Deco decor bleef behouden, maar transformeerde tot een modern zusje van dezelfde stijl. Minimalisme en luxe werken samen – rijke materialen en ronde vormen tegenover strakke lijnen. Op een podium gelegen roestbruine banken vormen ronde booths en een opvallend kruiszitje. Ze zijn samen met de strakke tafels en de bar seating een moderne touch in het interieur.

Aan de hand van meer dan 90 lijsten aan de fotowand vertelt de stijlvol geklede bediening over de historie van Amsterdam. Terwijl pianisten achter de originele vleugel van Café Americain geregeld zorgen voor een muzikaal behangetje tijdens koffie of diner. En wie goed kijkt, herkent ook de Tiffany-lampen en Art Deco glas-in-loodramen. Historie wordt heden bij Café Americain.

Waar vind je deze hotspot?

Café Americain is gevestigd aan het Leidseplein. Het adres is Leidsekade 97 in Amsterdam.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About