Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Canard á l’orange: eendenborstfilet met sinaasappelsaus

Een klassieker die het altijd goed doet bij vrienden die komen eten: Canard á l'orange. Franser kan bijna niet in zowel de naamgeving, bereiding en smaak. Lees hier het recept voor dit heerlijke gerecht.

Chefs Quarter
Chefs Quarter

TIJD

40 min

AANTAL

4 st

INGREDIËNTEN

- 4 eendenborstfilets van de poelier
- 30 gr roomboter
- rasp en sap van 1 sinaasappel
- mespuntje kaneel
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
- 100 ml Cointreau
- 125 gr koude roomboter
- peper en zout

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Canard á l'orange: Eendenborstfilet met sinaasappelsaus.
2.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de eendenborstfilets op temperatuur komen en snij het vel kruislings in. Bestrooi de filets met peper en zout.
3.
Verhit 30 gr boter in een koekenpan met een dikke bodem. Bak de filets op de velzijde ongeveer 3 minuten en leg de filets dan in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de filets 5 minuten verder garen. Bewaar het bakvet uit de koekenpan.
4.
Pak een steelpan en voeg sinaasappelsap, -rasp, tijm, kaneel en Cointreau toe en breng dit aan de kook. Zet het gas lager en laat het een minuut of 6 inkoken.
5.
Giet het bakvet waarin je de filets hebt gebakken over in de steelpan. Laat het geheel aan de kook komen en haal de pan van het vuur. Voeg de koude roomboter in kleine blokjes 1 voor 1 door de saus tot de saus gaat binden.
6.
De eendenborstfilets kunnen uit de oven, leg deze op een snijplank en laat de filets een minuut of 5 rusten. Snij de filets schuin in plakken en leg het op 4 mooie borden. Giet de saus over de Canards en serveer met gekookte haricots verts en puree van zoete aardappel.
Chefs Quarter  ▸ door op 20 januari 2018
×
Home Food Drinks Places Inspiration About