Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Chille Australian burger met champignons

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Chille Australian burger met champignons

Shanice en ik eten graag burgers in leuke hamburgertentjes als de Thrill Grill, Burgerz en Beachclub Indigo. Maar het allerliefste duiken we zelf de keuken in om een lekkere creatie op tafel te zetten. Afgelopen weekend had ik weer een moment van openbaring: tijd om een mooie burger met een Australisch tintje te bouwen!

Ik heb onder andere gebruik gemaakt van deze heerlijke nieuwe Calvé saus; Australia Sweet Roast. Eigenlijk speciaal voor de BBQ, maar het voldeed prima in de grillpan en maakte deze smakelijke hamburger nog beter.

Dit heb je nodig (voor 3 personen):
– 500gr gehakt (half om half)
– 1 ei
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– peper van de molen
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel paprikapoeder
– 2 takjes peterselie
– 250gr champignons
– 1 tomaat
– een krop ijsbergsla
– 3 Italiaanse bollen (reeds afgebakken)
– een fles Calvé Australia Sweet Roast saus

En zo maak je het:
1. Roer de eidooier los, snipper een halve ui en snij de knoflook fijn. Risp de peterselie van het takje.

2. Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg alle ingrediënten van stap 1 toe. Voeg ook de peper, zout en paprikapoeder toe.

3. Beweeg het vlees met gespreide vingers van onder naar boven, totdat alles goed gehusseld is. Probeer het vlees zo min mogelijk te kneden om die luchtige structuur te behouden.

4. Neem een derde van het vlees voor één burger en maak daar een bol van. Duw die bol met je handpalm op een snijplank en druk het vlees vervolgens voorzichtig van het midden uit naar de randen totdat de gewenste vorm ontstaat. Druk de randen nog even aan zodat er niets afbrokkelt in de pan. Maak je burger iets platter en groter dan je van plan was, want hij zal tijdens het grillen iets krimpen. Let er ook op dat je burger overal ongeveer even dik is, zodat het gelijkmatig gaart.

5. Snijd ondertussen de Italiaanse bollen door en rooster (of grill) deze even een minuutje of twee. Ik hou er wel van als ze nog een beetje zacht zijn, maar ieder z’n voorkeur natuurlijk.

6. Grill nu je burger in de pan. Het trucje is om de burger maar één keer om te draaien. Bak de eerste zijde ongeveer 4 minuten, de tweede zijde 3 minuten. Bestrijk voor je de burger omdraait eerst één zijde met de Australian Sweet Roast saus, dit zorgt voor extra smaak!

7. Snipper de andere helft van de ui en bak deze samen met de champignons in wat olie in een kleine wok of koekenpan.

8. Als laatst ga je de hamburger ‘bouwen’. Leg een blaadje ijsbergsla op de onderste helft van de Italiaanse bol, leg hier vervolgens 2 plakjes tomaat op, gevolgd door de burger en de champignons on top. Eventueel naar smaak nog knoflooksaus of mayonaise toevoegen.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About