Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Chocolade brownies met mandarijn

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Brownies zijn heerlijk voor bij de koffie, maar ook zeker met een bolletje ijs als dessert. Ik bak best wel regelmatig brownies, maar enigszins tot mijn verbazing zag ik dat ik maar één keer eerder een recept heb gedeeld op Kookslaaf. Dat is namelijk het recept voor brownies met karamel. Erg lekker natuurlijk, maar vandaag wil ik eigenlijk een basis-brownierecept met jullie delen. Wel garneer ik dat nog mooi met een mandarijntje en wat gesmolten chocolade.

Dit recept is een van mijn persoonlijke favorieten. Voor je de brownie aansnijdt, zorg dan wel even dat deze helemaal afgekoeld is. Het is geen probleem hem weer even op te warmen als je de brownie serveert.

Hoeveel tijd kost het?

15 minuten voorbereiding + 30 minuten in de oven

Dit heb je nodig:

– 250gr roomboter
– 4 eieren
– 400gr suiker
– 1 theelepel vanille-extract
– 60gr pure cacao
– 190gr bloem
– 1/2 theelepel zout
– 220gr gehakte pure chocolade

Voor de garnering:

– 2 mandarijnen
– 100gr pure chocolade

En zo maak je het:

1. Verwarm alvast de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante bakvorm van ongeveer 20×20 cm met bakpapier.

2. Doe de boter in een pannetje en laat op middelhoog vuur smelten. Als deze gesmolten is zet je het vuur uit en laat je het mengsel afkoelen. Klop hier de eieren, suiker en vanille-extract door tot deze goed gemengd zijn.

3. Voeg nu de cacao, bloem, zout en gehakte toe. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie nu 25 á 30 minuten in de oven. Haal de brownie uit de oven en laat deze afkoelen. Pas aansnijden als de brownie is afgekoeld.

4. Voor de garnering smelt je 100 gram chocolade au bain marie. Drapeer de gesmolten chocolade met een lepel over de stukken brownie. On top leg je een partje van een mandarijn. Serveer de brownies bijvoorbeeld met een bolletje ijs.

Chefs Quarter   ▸ door op 12 januari 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About