Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Look-a-like chocolade donuts met sprinkles

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Look-a-like chocolade donuts met sprinkles

Afgelopen weekend heb ik mij weer prima vermaakt in de keuken met het bakken van deze chocolade donuts. Eigenlijk zijn het geen donuts, maar meer een soort cakejes. Het feestje wordt compleet gemaakt door het dippen in gesmolten chocolade en besprenkelen met sprinkles. Geen sprinkles in huis? Dan kun je ook gewoon hagelslag gebruiken, doen we niet moeilijk over.

Hoeveel tijd kost het?

15 minuten voorbereiden + 10 minuten bakken

Dit heb je nodig (voor 12 stuks):

– 100gr donkere chocolade
– 150gr roomboter
– 50gr cacaopoeder
– 150gr kristalsuiker
– 12ml vanille-extract
– 5 eieren

Voor de topping
– 100gr chocolade
– 50gr hagelslag of sprinkles

En zo maak je het:

1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Smelt de chocolade en de roomboter in een pan op middelhoog vuur.

2. Roer de cacaopoeder, de suiker en het vanille-extract erdoor. Zet het vuur uit en roer één voor één de eieren door het mengsel.

3. Scheur een klein stukje bakpapier af en draai hier een klein balletje van. Maak 12 van deze propjes en leg deze ieder in het midden van het gat in een muffinvorm.

4. Giet het chocolademengsel voorzichtig om het propje heen in het gat. De papierenpropjes zorgen er voor dat het gat in de donut komt. Zet de muffinvorm vervolgens in de oven en bak deze 8 á 10 minuten.

5. Als de donuts klaar zijn, haal je deze voorzichtig uit de muffinvorm. Haal dan de propjes uit het midden, je houdt nu een rondje over in iedere donut (niet getreurd, bij mij ging het ook niet in één keer vlekkeloos).

6. Smelt de chocolade ‘au bain-marie’, en doop de donut dan voorzichtig in de chocolade. Vervolgens decoreer je de donuts met de hagelslag of sprinkles. Cheers!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About