Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Imposante côte de boeuf klaarmaken op de barbecue

Met een hittegolf op komst kan de barbecue weer uit de schuur! Als echte BBQ King maak jij natuurlijk een heerlijke Côte de boeuf. Vandaag een paar tips hoe je dit mooie stuk vlees bereidt!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Imposante côte de boeuf klaarmaken op de barbecue

Het ideale stuk vlees is misschien wel de Côte de boeuf. Het is groot, robuust en het smaakt heerlijk. Een Côte de boeuf is goed te bereiden op de BBQ. Het vergt echter wel wat kennis en ervaring. Het advies is dan ook om je eerst in te lezen over hoe je dit stuk vlees moet bereiden voordat je de BBQ aansteekt. Het is zonde als je dit mooi en duur stuk vlees niet bereid zoals het moet. Hieronder zullen een aantal tips gegeven worden hoe je de Côte de boeuf bereid zodat jij en je gasten nooit meer een ander stuk vlees willen!

De voorbereiding

De voorbereiding van de Côte de boeuf is van essentieel belang. Zonder een goede voorbereiding zul je nooit de smaak krijgen zoals je die wel krijgt bij een goede voorbereiding. Aan de onderkant van de Côte de boeuf zit een dikke vetlaag. Deze zal als eerste verwijderd moeten worden, hierbij is het belangrijk dat je niet in het vlees snijdt. Het wegsnijden van de vetkap is belangrijk omdat het vlees anders kan gaan kromtrekken en dit gaat ten koste van de structuur. Als de vetkap is verwijderd zal het vlees beter te bereiden zijn omdat de binnenkant nu een stuk sneller gaar wordt.

Aan de zijkant van de Côte de boeuf is een vetrand te vinden, deze moet je er wel aan laten zitten. Tijdens het bakken druipt er van deze vetlaag vet over het vlees en dit zorgt voor extra smaak. Bij het snijden van het vlees is het belangrijk dat je mes scherp is. Als je mes niet scherp is zul je de Côte de boeuf niet mooi kunnen snijden, wat ook ten koste gaat van de structuur. Slijp je mes dus eerst met een messenslijper. Messenslijpers kun je in veel winkels kopen.

Grillen

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om hoe je de Côte de boeuf grilt. Het grillen van de Côte de boeuf gaat in twee stappen; het indirect en direct grillen. Het indirect grillen doe je door de Côte de boeuf aan de buitenkant van de BBQ te leggen. Vervolgens is het een kwestie van ongeveer drie uur wachten tot de temperatuur van de Côte de boeuf 46 graden is. De tweede stap is het direct grillen van de Côte de boeuf. Zorg voor veel hitte, gooi er dus veel kolen op en zorg dat er veel zuurstof beschikbaar is! Leg de Côte de boeuf op de BBQ en na enkele minuten grillen is het vlees klaar!

Beeld: Pixabay

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About