Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Courgettesalade

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Courgettesalade

Ik heb twee leuke nieuwtjes: het eerste is dat ik een nieuw speeltje heb voor in de keuken! Namelijk een spiraalsnijder. Een handig werktuig waarmee je eenvoudig hele mooie slierten snijdt van een wortel, courgette of komkommer. Het tweede nieuwtje is dat ik er pas geleden achter gekomen ben dat courgettes dus waanzinnig gezond zijn voor je omdat ze boordevol vezels en mineralen zitten (eye opener hier).

En de combinatie van deze twee nieuwtjes zijn natuurlijk waar ik naartoe wil met mijn recept vandaag: een gezonde, licht verteerbare courgettesalade. Dus alle fitgirls en fitboys kunnen ook in hun handjes knijpen van geluk! En ja, je kunt de spekjes ook weglaten 😉

Hoeveel tijd kost het?

10 minuten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– 1 courgette
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 50gr pittenmix/pijnboompitten
– 50gr spekjes
– 1 theelepel dille
– verse basilicum
– peper en zout van de molen

En zo maak je het:

1. We beginnen met een kleine mise-en-place waarbij we alvast de pitten in een droge koekenpan een mooie goudbruine kleur geven. Blijf er wel bij staan, want je wilt niet dat ze verbranden. En ter voorbereiding bakken we de spekjes uit in een klein beetje braadboter.

2. Tijd voor om mijn nieuwe speeltje uit te proberen, mocht je geen spiraalsnijder hebben, kun je natuurlijk ook een rasp of dunschiller gebruiken. Voor je begint met het bewerken van de courgette, was je deze uiteraard even schoon.

3. De rasp vang je op in een kom. Voeg de olijfolie, het citroensap en de kruiden toe aan de courgette en meng goed door. Vervolgens roer je de pitten en de spekjes door de courgettesalade heen. Breng het geheel op smaak met peper en zout van de molen.

Nu is dit een absolute #healthylife topper, maar ik geef er ook graag een wijntip bij. Omdat het gerecht heel licht is, zou ik ook voor een lichte witte wijn gaan. Een pinot grigio is bijvoorbeeld een goede keuze bij deze salade!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About