Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Creme brulee met kaneel

Dit recept is een variatie op mijn famous basisrecept voor creme brulee.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Creme brulee met kaneel
De meisjes van The Green Happiness zouden direct de absolute noodtoestand uitroepen na het lezen van dit artikel; zoveel eieren, zuivel en suiker gaan er in dit recept. Wij daarentegen springen een gat in de lucht, want suikerfanaten en eierdooiervreters zijn wij in hart en nieren. Een goddelijke creme brulee met kaneel krijg je ook niet anders dan met deze vrolijke mix uit de schijf van vijf. Ik ben het er wel mee eens dat je dit niet iedere dag moet eten, dan slip je waarschijnlijk wel een beetje dicht. Wees gewaarschuwd dus!

TIJD

20 minuten voorbereiden + 1 uur in de oven + 3 uur in de koelkast

AANTAL

4 personen

INGREDIËNTEN

- 6 eidooiers
- 1 kaneelstokje
- 100gr kristalsuiker
- 200ml melk
- 200ml room
- een beetje rietsuiker

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Voeg de melk, room en kristalsuiker samen in een steelpannetje. Breek het kaneelstokje door midden en voeg deze toe in het steelpannetje. Roer even kort en laat dit dan 5 á 10 minuten intrekken.
2.
Verwarm het geheel tot aan kook, haal dan de pan van het vuur en laat deze 2 á 3 minuten afkoelen. Let op: vlak voordat het gaat koken moet het van het vuur af! Anders mislukt de creme brulee en dat is zonde.
3.
Vis de kaneelstokjes uit het mengels. Klop de eidooiers voorzichtig los in een kom. Roer voorzichtig de eidooiers door het roommengsel en zorg dat deze goed gemengd zijn. Zorg dat er geen donker gele slierten meer in het mengsel zitten.
4.
Verwarm de oven voor op 150 graden en vul een bak/ovenschaal/braadslee o.i.d. met heet water. Zorg dat je bakjes of cocottes hebt waar je de creme brulee in kunt gieten. Bij voorkeur met een deksel, anders zul je aluminiumfolie moeten gebruiken om de bakjes af te dekken. Giet het mengsel in de bakjes en plaats deze in de bak met heet water. Zorg dat het water op gelijke hoogte staat met de hoogte van het mengsel in de kleine bakjes. Giet zonodig nog wat water erbij.
5.
Zet het geheel nu in de oven voor 60 minuten. Als het uur voorbij is laat je de creme afkoelen en vervolgens plaats je deze voor minimaal 3 uur in de koelkast. De creme brulee met kaneel is namelijk extra lekker als die koud geserveerd wordt. Vlak voor het serveren strooi je een laagje rietsuiker over de creme en bruleer je met een kleine brander de suiker.
Geniet er lekker van!
Chefs Quarter   ▸ door Alex van Amersfoort op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About