Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Drie bijzondere manieren om culinair Ibiza te ontdekken

Ik hou echt van Ibiza! Over een paar weken ga ik terug naar dit fantastische eiland om te genieten van de zon, zee en natuurlijk ook de hippe restaurantjes. Maar Ibiza heeft ook een lokale, culinaire kant! In dit artikel drie tips om de Ibiziaanse gastronomie te ontdekken.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Drie bijzondere manieren om culinair Ibiza te ontdekken

Als foodie kun je je hart ophalen op Ibiza; het eiland barst van de restaurants, die je de meest uiteenlopende heerlijkheden kunnen voorschotelen en vaak ook nog een fijne ambiance bieden. Maar wanneer je de culinaire kant van Ibiza wilt ontdekken, heb je meer mogelijkheden dan eenvoudigweg uit eten gaan. In dit artikel drie ideeën voor vakantiegangers die op een verrassende manier willen genieten van de Ibiziaanse gastronomie.

Doe een food tour

De heerlijkste hapjes en drankjes proeven en tegelijkertijd het eiland ontdekken? Ga op food tour! Ibiza Food Tours biedt culinaire rondleidingen door Ibiza Stad aan, waarbij je restaurantjes, markten en winkeltjes bezoekt, allerlei lokale specialiteiten proeft en ook de verhalen achter deze specialiteiten hoort. Je kunt kiezen tussen een ochtendtour en een tour in de namiddag. Beide tours kosten 79 euro per persoon en duren 4 tot 5 uren. In het hoogseizoen worden de tours standaard aangeboden (mits het minimum aantal van 4 deelnemers bereikt wordt) en kun je je via de website inschrijven; van 31 oktober tot eind mei vinden de tours alleen op aanvraag plaats.

Leer paella maken

Denk je aan de Spaanse keuken, dan denk je aan paella. Natuurlijk is dit populaire gerecht gewoon in restaurants te bestellen, maar wanneer je het zelf leert maken, kun je je bij thuiskomst ook nog eens onder de Ibiziaanse zon wanen. De bakermat van de paella is Valencia en dit is ook de stad waar de oorsprong van Sa Paella Club Ibiza ligt. Sa Paella Club is een cateringbedrijf dat het bereiden van verschillende soorten paella’s – met vlees, vis, zeevruchten of enkel groenten – tot in de puntjes beheerst.

Het bedrijf kan deze paella’s niet alleen kant-en-klaar leveren of ter plekke klaarmaken, maar brengt ook anderen graag de kunst van het paella maken bij. De kooklessen van Sa Paella Club vinden op aanvraag plaats. Neem voor meer informatie contact op via de website of via de Facebook-pagina.

Huur een privé-chef in

Veel Ibizagangers kiezen ervoor om in plaats van een hotelkamer een vakantiehuis te huren. Wanneer je eenmaal één van die prachtige vakantiehuizen op Ibiza hebt weten te bemachtigen – bijvoorbeeld via TUI – dan is het natuurlijk ook wel eens fijn om ‘thuis’ te eten.

Heb je geen zin om zelf uren in de keuken te staan? Via takeachef.com boek je gemakkelijk je eigen privé-kok. Deze komt niet alleen koken, maar zorgt ook voor de boodschappen en laat de keuken spik en span achter. Van tevoren geef je op de site aan welk type eten je het meest aanspreekt en het uiteindelijke menu wordt in overleg met de kok van jouw keuze bepaald. Het inhuren van een privé-chef klinkt misschien als een decadente aangelegenheid, maar hoeft helemaal niet duurder te zijn dan een avondje dineren in een goed restaurant!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About