Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

De hipste koffiebar van Reykjavik is Kaffibarinn

Chefs Quarter
Chefs Quarter
De hipste koffiebar van Reykjavik is Kaffibarinn

Er zijn vele landen en steden in de wereld die je naar mijn mening bezocht moet hebben. Als iemand aan mij vraagt ‘wat is je top 3’, dan zal met stipt op nummer 1 het antwoord New York zijn (o.a. voor de mooie foodmarkets van NYC), op een goed vertegenwoordigde tweede plaats staat het prachtige Bali en vlak daaronder staat het zonnige Bonaire (check de leukste hotspots op Bonaire). Onlangs ben ik in IJsland geweest. Waarom deze niet in mijn top 3 staat weet ik niet precies, maar het is oprecht wel een fantastisch land om te bezoeken. Tijdens mijn expeditie naar het hoge noorden, moest ik natuurlijk ook even wat nieuwe culinaire hotspots checken. De hippe koffiebar Kaffibarinn in Reykjavik is er daar één van.

IJsland is een bijzondere plek. Uitgestrekte rots- of sneeuwvlaktes (hangt van het jaargetijde af), smalle bergwegen, slapende vulkanen, schitterende watervallen, spuwende geisers en natuurlijk de ruige (en tegelijk schilderachtige) kustlijn. Het is voor mij een reis geweest die mij zeker lang zal bijblijven, omdat ik hier voor het eerst de ijskoude wonderen van de natuur heb gezien. Denk hierbij vooral aan de Blue Lagoon, een natuurbad verhit door het binnenste van de aarde met een aquamarijn blauwe kleur. Maar ook aan de actieve Geysir, die elke 5 minuten een flinke hoeveelheid kokend water omhoog spuit.

Wij verbleven een stukje buiten de hoofdstad Reykjavik, een stad waar je qua eten en drinken goed uit de voeten kunt. En dus ook voor een lekker bakkie koffie!

Koffiecultuur in Reykjavik

Er heerst een echt koffiecultuurtje in Reykjavik. Het aanbod aan koffiebars is dan ook groot. In de dagen dat wij het schitterende Reykjavik verkenden kwamen langs meerdere gezellige en knusse tentjes. Kaffibarinn sprong er toch wel uit. Met de underground look wat al terug te zien is in het logo (London Underground, yeahhh), is Kaffibarinn toch wel het hipste koffietentje dat wij konden vinden.

Of je hier nu komt om net als ons even uit te rusten van een wandeling door het stadscentrum of gewoon om met je laptopje rustig je mail te checken; je zit er gewoon onwijs chill. In het weekend schijnt het met regelmaat zo druk te zijn dat je in de rij moet staan om een van de fijne koffietjes te bestellen. Dat zegt ook wat over de kwaliteit toch als zelfs de locals de kou trotseren? Wij hebben hier heerlijk van onze latte’s en doppio’s genoten!

Waar vind je Kaffibarinn?

Je vindt deze toffe plek aan de Bergstaðastræti 1 in Reykjavik. Ze zijn dagelijks geopend vanaf een 3 uur ’s middags, en schenken ’s avonds ook nog biertje tot een uur of 12.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About