Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

De Kanarie Club in Amsterdam

Op culinaire ontdekkingstocht in Amsterdam. Vandaag vertel ik je graag meer over de Kanarie Club in Amsterdam West. Voor werkduiven, vroege vogels, nachtuilen én knalkanaries is er nu één plek om naast elkaar op stok te zitten. Ken jij deze hotspot al?

Chefs Quarter
Chefs Quarter
De Kanarie Club in Amsterdam

In de Amsterdamse Foodhallen vind je de Kanarie Club met haar opvallende inrichting: vogelkooien, grandé bogen, kleurige tafels en uiteraard de swimming pool. Nee, je kunt hier niet als een musje in badderen, maar op vrijdagavond wel volledig uit je dansplaat gaan op hippe deuntjes. En daar kende ik tot voorkort de Kanarie Club van, ik wist ook niet dat je hier verrassend goed kan eten!

Lunch, diner of borrelbites, de kaart is uitgebreid en je kunt hier ieder moment van de dag terecht. Ik schoof onlangs op een zondagavond aan voor een driegangensdiner en als vanzelfsprekend probeerde ik ook de wijnkaart uit.

Nouvelle cuisine ten top

Vooraf viel mijn keuze op de kalfstartaar met een kwarteleitje, pompoensaus en gefrituurde krab op een bedje van groene curry poeder. Een smaakcombinatie dat een breed palet aan smaken aanspreekt: fris, scherp en tegelijk ook wat vettig. Op een goede manier, want deze smaken gingen perfect samen. Het gerechtje werd daarnaast ook prachtig gepresenteerd, de nouvelle cuisine ten top. Als wijn koos ik voor een Franse Chardonnay, van Domaine de Olivier: vet en vol van smaak, met een licht zuurtje aanwezig. Perfect bij de kalfstartaar!

Als hoofdgerecht wilde ik wel graag gevogelte (we zitten tenslotte in de Kanarie Club), dus bestelde ik de Barbari eend met misosaus. Lichtelijk sceptisch, omdat de laatste keer dat ik eend had gegeten midden in Frankrijk was en dat de beste Canard á l’orange ooit was. Maar de Kanarie Club maakt alle verwachtingen waar. De eend is mals en fantastisch goed op smaak. Er is daarnaast veel aandacht voor de garnituur (polenta, meiraal en pompoen), wat het totale gerecht ook een plaatje maakt om te zien.

Bij de eend zou ik kiezen voor een rode wijn uit de Bordeaux, van Chateau Fougueyrat St. Emilion: rond en vol van smaak, kruidig en goed passend bij gevogelte. Love it!

Kanarie Club Amsterdam

La moment suprême: Lambada aardbeien

La moment suprême: tijd voor het dessert! Ik ben altijd blij als er nieuwe desserts op de kaart staan waar veel liefde en culinaire passie in gestopt worden. Zo ook hier, en dat maakt de keuze lastig. Ik kies voor de Lambada aardbeien. Een primeur, gezien het dessert nog maar sinds een dag op de kaart staat. Lambada aardbeien zijn aardbeien met citroenkwark waar een deken van crumbled cake van zwarte sesam overheen is gelegd. Door de zwarte kleur van de cake zie je niet wat eronder zit en dat maakt de verrassing extra leuk. De smaak is om van te genieten en het kersje op het driegangendiner. Ik zou dit dessert ook van harte aanbevelen.

Waar vind je de Kanarie Club?

De Kanarie Club is de hele dag geopend en naast lunch of diner ook ideaal om met je laptop neer te ploffen. Je vindt de Kanarie Club aan het Bellamyplein 51 in Amsterdam.

Kanarie Club Amsterdam

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About