Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

De leukste foodhallen in New York City

Chefs Quarter
Chefs Quarter
De leukste foodhallen in New York City

Als er één stad in Amerika is waar ik mijzelf zeker wel naar toe zie emigreren is het New York City wel. The rush die daar dag en nacht doorgaat vind ik heerlijk. Ik ben echt gek op deze stad! Naast onwijs veel toeristische sight seeing, kun je als foodie ook goed terecht in The Big Apple. Naast allerlei goede restaurants en gezellige bars is er namelijk meer! Ik heb een lijstje gemaakt met de leukste foodhallen in New York City én ook een paar locaties die dit jaar pas open gaan.

Foodhallen, tegenwoordig een razend populair fenomeen. En waar Amsterdam er maar één exemplaar van heeft, heeft New York een hele lijst aan overdekte markten voor foodies. Enorm bekend zijn de Chelsea Market en de Grand Central Market, maar naast deze iconische plekken zijn er tal van nieuwe foodhallen in opkomst. NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau van New York City, zet de nieuwste en meest populaire foodhallen in New York City in de spotlight!

“De foodhallen in New York City zijn de perfecte manier om de levendige food scene in the City te ontdekken”, aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. “Van nieuw geopende hallen als TurnStyle en The Pennsy tot de welbekende plekken zoals Chelsea Market en Grand Central Market, de keuze is enorm en altijd vernieuwend.”

Berg’n

Deze foodhal is in 2015 geopend in Brooklyn en nu al een local hotspot met trendy producten en gerechten. Van burrito’s bij El Meat Hook tot Filipijnse gerechten bij Lumpia Shack, er is voor ieder wat wils. Berg’n is geopend voor ontbijt, lunch en diner. (check de website)

foodhallen in New York City

City Kitchen at Row NYC

Een food court op het iconische Times Square in the Row NYC Hotel. Bestel je favoriete eten bij bijvoorbeeld Azuki Sushi, Gabriela’s Taqueria of Luke’s Lobster. (check de website)

Hudson Eats

Een wat chiquere dinerlocatie in Lower Manhatten. Hier vind je bekende restaurants uit New York zoals Black Seed Bagel, Blue Ribbon Sushi Bar en Mighty Quinn’s Barbeque. Er is plek voor ruim 600 gasten en je kijkt uit over de Hudson River en het Vrijheidsbeeld. (check de website)

The Pennsy

The Pennsy is een luxe foodhal dichtbij Madison Square Garden. Er zijn hier kraampjes van The Cinnamon Snail, Mario by Mary en The Little Beet en je kunt hier zowel binnen in de lounge als buiten op het terras eten.(check de website)

foodhallen in New York City

Queens Night Market

Een grote, familie-vriendelijke nachtmarkt in de openlucht van Queens. Naast allerlei eten verkopen de kraampjes hier souvenirs en kunst en staat de rijke cultuur van Queens centraal. De markt is iedere zaterdag geopend vanaf 18:00 uur tot middernacht. (check de website)

Turnstyle

De nieuwe ondergrondse foodhall van Manhattan op het Columbus Circle Subway station. Hier vind je ruim 30 restaurants en winkels, waaronder Blossom du Jour, Doughnuttery, Dylan’s Candy Bar en The Pizza. Bezoek turn-style.com voor de complete lijst met restaurants en winkels.

Nieuwe foodhallen in New York City

Eataly

Een populaire, Italiaanse markt die later dit jaar zal openen. Hier vind je restaurants, winkels, barretjes en bakkerijen en je kunt hier kookcursussen volgen. Voor meer informatie kijk op eataly.com.

The Great Northern Food Hall

Deze Scandinavisch geïnspireerde foodhall gaat het begin van deze zomer open. De foodhall is van de internationaal bekende chef-kok Claus Meyer en is gevestigd in de Grand Central Terminal’s Vanderbilt Hall. Hier vindt je onder andere allerlei baksels, granola en Deense sandwiches. Voor de laatste updates, zie grandcentralterminal.com.

Gotham Market at The Ashland

Gotham West Market, de diner hotspot in Hell’s Kitchen, opent dit najaar een nieuwe locatie in The Ashland in Brooklyn’s Fort Greene. Hier zullen pop-up restaurantjes van lokale chef-koks te vinden zijn samen met een aantal vaste restaurants zoals Apizza Regionale, Flip Bird en Mu Ramen. Bezoek gothamwestmarket.com voor meer informatie.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About