Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Dessert met warme appel en bastognekoek

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Dessert met warme appel en bastognekoek

De combinatie van warme appel en bastognekoek klinkt misschien wat ‘winters’, maar is door de vanillevla en yoghurt ook lekker fris voor de zomer! Afgelopen week toen het kwik voor de eerste keer de 27 graden aantikte, zat ik lekker op mijn balkon van de ondergaande avondzon te genieten van een glas vol met dit heerlijke dessert. Niet moeilijk om te maken en zeker één die bij al langere tijd favoriet is.

Ik ben gek op toetjes! Sinds ik mijn diploma ‘Kok niveau 2’ heb behaald (wát een titel hé!), mag ik van mijzelf geen ‘toetjes’ meer zeggen, maar maak ik alleen nog maar desserts. Dit dessert met warme appel en bastognekoek is een leuke verrassing, de smaak doet je namelijk een beetje denken aan appeltaart!

Hoeveel tijd kost het?

15 minuten bereiden

Dit heb je nodig (voor 2 stuks):

– 1 appel
– 200ml yoghurt
– 200ml vanillevla
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel roomboter
– 3 bastognekoeken

En zo maak je het:

1. Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Bak de appel in de roomboter tot deze warm en zacht is. Voeg dan de kaneel toe en schep het goed door elkaar.

2. Verdeel de appel over 2 glazen en schenk hier tegelijk de yoghurt en vanillevla in. Als je dit gelijkmatig doet, zie je dat er een mooie tweedeling van de kleuren ontstaat.

3. Verkruimel de bastognekoeken en verdeel de kruimels over de glazen als topping.

Dit dessert met warme appel en bastognekoek is even wat meer werk dan de gemiddelde vlaflip, maar zeker de moeite te maken. Ik maak deze inmiddels wel vrij regelmatig omdat we gek zijn op de ‘appeltaart’-achtige smaak!

Bekijk de video

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About