Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Documentaire King Georges is bitterzoet

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Naast allerlei populaire series en films ben ik ook erg blij met mijn Netflix abonnement vanwege de culinaire documentaires. Eerder heb ik op onze blog al de meestwerkjes Voor Grace, The birth of sake en Cooked benoemd. Vandaag voeg ik aan dit rijtje nog een bitterzoete docu toe: King Georges. Het verhaal van chef-kok Georges Perrier die vecht om zijn iconische restaurant in Philadelphia te redden.

Toprestaurant Le Bec-Fin in Philadelphia sluit na bijna veertig jaar haar deuren. Het restaurant staat bekend om haar Franse keuken, de weelderige stijl en de onberispelijke bediening. Filmmaakster Erika Frankel volgt de eigenaar en perfectionistische chef-kok Georges Perrier in de laatste vier jaar van het bestaan van het restaurant.

Perrier zwaait emotioneel de scepter in de chaotische keuken van Le Bec-Fin. Hij schreeuwt, vloekt, hangt fanatiek boven zijn pannen en gooit met klodders slagroom en grote klonten boter. Het werk is zeer intensief en valt niet meer vol te houden, maar de controle afstaan is moeilijk voor de chef-kok. King Georges is een ontroerend eerbetoon aan deze meester-kok die zich realiseert dat hij de fakkel moet doorgeven aan de volgende generatie, aan bijvoorbeeld top-chef Nicholas Elmi, die ooit een leerling van hem was.

Trailer King Georges

Chefs Quarter   ▸ door op 30 januari 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About