Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Al een aantal weken zijn wij druk aan het speculeren over wat de nieuwe stands in de Foodhallen Rotterdam gaan worden, maar vandaag is daar het verlossende antwoord! De Foodhallen Rotterdam zijn OPEN, en hier lees je wat je kunt verwachten!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweede indoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Room Mate Bruno het monumentale Pakhuismeesteren. Waar zich vroeger zeebonken en havenbaronnen verzamelden, melden zich nu 15 lokale standhouders. Foodhallen Rotterdam onderscheidt zich in kwaliteit, aanbod en design. Met lokale namen in de stands én op de tap is Foodhallen Rotterdam echt een nieuwe thuishaven geworden.

Het beste van 010

Lokale favorieten claimen hun plek in Foodhallen Rotterdam. En die zijn net zo divers als de stad zelf. Bekende gezichten Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh – uit de keuken van Herman den Blijker’s Las Palmas – duiken met Bar Pulpo in het beste van de zee. Erik en Julien van Loo van Parkheuvel** koken sterrenstreetfood bij Foodshed. En waar wereldse happen bij VietYam en Baomazing vandaan komen, maken ze bij Roffa Foodhallen happies 010. Oude bekende Indonesia keert – samen met lokale ondernemer Jim Prins (Bobby’s Gin) – terug met Indisch lekkers.

Bavette serveert burgers en (bitter)ballen van eigen Maaslandse runderen en La Pizza’s derde Rotterdamse locatie bakt authentieke Italiaanse steenovenpizza’s. Bij Txosta zorgt ex-El Bulli chef Alvaro Martinez voor een Spaanse fiësta met pintxos en vega(n)s worden in plantaardige behoeftes voorzien bij BACKYARD. Zoetekauwen niet getreurd; Ten to Three Bakery brengt suikerniveaus op peil met cupcakes en ander zoets.

Onze favoriet uit Amsterdam

Onze grote favoriet is Taqueria LIMA, de enige stand die we al kennen uit de Foodhallen Amsterdam. Met liefde voor de Mexicaanse keuken presenteren de chefs van LIMA de taco’s als een gerecht uit een sterrenrestaurant. Ook in Foodhallen Rotterdam is de presentatie van de stand wederom fantastisch met de kleurrijke sugar skull als echte eyecatcher. Verwacht hier verse ingrediënten als frisse limoenen en 100% maistortilla’s die rechtstreeks uit Mexico komen.

Naast lokaal eten schenkt de immense centrale bar ook lekker Rotterdams. Uit de tap schuimt onder andere ‘no nonsense’ bieren van Brouwerij Noordt of de ouderwetse brouwsels van Kaapse Brouwers. Wat ‘Dutch courage’ wordt geschonken in de vorm van de Schiedamse Bobby’s Gin. Nog net te vroeg voor gerstenat of een borrel? De koffiecorner zorgt in de morgen voor een goed bakkie pleur, voordat de stands geopend zijn.

Waar vind je de Foodhallen?

Momenteel staan 12 standhouders paraat – de overige 3 (waarvan 1 pop-up) volgen in september. Je vindt de Foodhallen aan de Wilhelminakade 52-58 in Rotterdam. Meer info op foodhallen.nl/rotterdam.

Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About