Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Gastblog: Goddelijke pindakaas-chocolade fudge

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Een paar keer per maand maakt Charlotte ons blij met haar fraaie creaties. Dit fantastische bakwonder komt uit Nijmegen. Vanwege haar voorliefde voor zoetigheid is ze sinds kort de blog Zondag Bakdag begonnen, waarop je veel meer smakelijke recepten kan vinden.

Charlotte: “Fudge maken was iets wat al heel lang op mijn ‘baking-bucketlist’ stond. Tijd dus om dit van die lijst af te halen en het daadwerkelijk te gaan maken. Het leuke aan fudge is dat je veel verschillende soorten smaken kan maken. Na heel wat opties bekeken te hebben, ben ik gegaan voor de pindakaas- chocolade fudge. Ik heb hiervoor gekozen omdat die combinatie echt to die for is. Zo gaat er niks boven een boterham met pindakaas en hagelslag, of een boterham met pindakaas en nutella (ja echt, OH MY: ZO GODDELIJK). Ik dacht dus dat een fudge met deze combie ook prima zou smaken.”

Dit heb je nodig (voor 36 stukjes):
– 160gr lichtbruine basterdsuiker
– 55gr boter
– Snufje zout
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 320gr poedersuiker
– 180ml vloeibare pindakaas (100% pindakaas van de Appie, deze is heel vloeibaar)
– 255gr chocolade (ongeveer 58% cacao)
– Vierkante bakvorm (brownieblik)

En zo maak je het:
1. Zet een pannetje met water op het fornuis en breng het water aan de kook. Doe de basterdsuiker, de boter, het zout en 120 milliliter gecondenseerde melk in een hittebestendige kom.

2. Laat de ingrediënten au-bain marie smelten. Roer alles goed door elkaar zodat je een mooie, egale massa krijgt. Haal de kom van het pannetje en zet hem gewoon op het aanrecht.

3. Voeg de pindakaas en 215 gram poedersuiker toe. Roer alles goed door elkaar. Als het goed is heb je nu een dikke pindakaas massa.

4. Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe hier je pindakaas mengsel in. Druk alles goed aan en zorg ervoor dat het mengsel goed verdeeld is over de vorm. Zet de bakvorm even opzij.

5. Smelt in een ander kom de chocolade au-bain marie. Haal de kom weer van het pannetje en zet deze weer gewoon op het aanrecht. Voeg vervolgens 180 milliliter gecondenseerde melk toe aan het mengsel. Voeg ook de overige 105 gram poedersuiker. Roer alles goed door elkaar. Je moet een soort dikke fudgebal krijgen.

6. Verdeel de chocolade fudge nu over de laag pindakaas fugde. Zorg er weer voor dat je je chocoladelaag goed verdeeld over de vorm. Zet je bakvorm in de koelkast (3 uur zoiets) en laat de fudge opstijven. Je kan de fudge het beste snijden met een mes dat je even onder de warme kraan hebt gehouden. Als je de fudge wil gaan eten, kun je hem het beste ruim daarvoor uit de koelkast halen. De structuur van de pindakaas-laag is dan een stuk beter!

Chefs Quarter  ▸ door op 20 december 2015
×
Home Food Drinks Places Inspiration About