Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Gastblog: Key lime pie is nét cheesecake maar dan anders

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Nu het zonnetje zich eindelijk weer eens laat zien, is het natuurlijk ook tijd voor een zomers baksel. Deze key lime pie vierkanten van onze vaste gastblogger Charlotte van Zondag Bakdag, voldoen helemaal aan de criteria. De key lime vulling heeft iets weg van cheesecake: deze is lekker luchtig, door de gecondenseerde melk is het geheel zoet maar de limoen zorgt ervoor dat het toch nog wat fris is. De dikke bastognebodem maakt alles helemaal af, want bastognekoeken zijn altijd goed!

De vierkanten zijn in een mum van tijd te maken. Ze moeten wel even de nodige tijd opstijven in de koelkast, maar dan heb je ook wat. Bovendien ruikt je koelkast echt goddelijk als je hem open doet. Veel plezier met bakken!

Dit heb je nodig (voor 9 grote of 12 kleine vierkanten):
– 1 pak bastognekoeken
– 150gr boter
– 3 eidooiers, op kamertemperatuur
– 1 blikje gecondenseerde melk
– Rasp van 3 limoenen
– 120ml limoensap (staat gelijk aan het sap van ongeveer 4 flinke limoenen)
– Vierkanten bakblik, bekleed met bakpapier

En zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel de Bastognekoeken (dit kan het beste met een keukenmachine) en doe de kruimels in een kom. Smelt de boter in een pannetje en voeg de gesmolten boter toe aan de kruimels. Roer alles goed door elkaar.

2. Verdeel de kruimels over het bakblik (druk het ook goed aan) en bak de bodem 10 minuten in een oven van 180 graden. Laat de bodem vervolgens wat afkoelen. Laat de oven aanstaan op 180 graden.

3. Doe de drie eidooiers in een kom en mix dit met een elektrische mixer in 2 minuten tot een dikke, gelige massa.
Voeg de gecondenseerde melk toe en mix het geheel weer 2 minuten. Doe de limoenrasp bij het mengsel en roer dit goed door elkaar.

4. Voeg het limoensap toe en mix alles nogmaals 2 minuten met een elektrische mixer door elkaar. Giet de vulling op de ietwat afgekoelde bastognebodem. Zorg ervoor dat de vulling evenredig verdeeld is en zet de bakvorm vervolgens 15 minuten in een oven van 180 graden. Laat de key lime pie helemaal afkoelen en zet hem vervolgens minstens vier uur in de koelkast (een hele nacht is overigens het beste). Even aansnijden en de key lime pie is klaar om gegeten te worden. Enjoy!

key lime pie

Chefs Quarter  ▸ door op 25 augustus 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About