Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Gastblog: Mugcake met appel en kaneel

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Vandaag hebben wij een nieuwe gastblog geschreven door Bas van Bastaart. Bas is een jongen van 16 die helemaal gek is van bakken. Hij vindt het leuk om allerlei soorten baksels uit te proberen en maakt hier echte kunstwerken van. Hij heeft er altijd plezier in en vindt het te gek om zijn recepten met anderen te delen, lekker uitgebreid met duidelijke instructies! En zijn belangrijkste boodschap; heb plezier! Bakken is voor jong en oud!

Bas: “Ik vind het soms echt heerlijk om hartstikke moeilijke baksels te creëren, met fondant en marsepein of meerdere cakes. Voor mij is de smaak even belangrijk als de presentatie. Ik ben best wel een perfectionist, dus ik probeer er altijd voor te zorgen dat mijn baksels lekker zijn, maar er ook perfect uit zien. Maar vaak hoort bakken gewoon simpel en lekker te zijn. Als ik Kookslaaf lees, zie ik dat er erg lekkere en leuke baksels op tafel worden gezet, die niet zo moeilijk zijn. En daarom ben ik vandaag ook voor een simpel recept gegaan. Heerlijk voor dit koude weer, warm uit de magnetron! Magnetron? Ja, de magnetron! Want ik deel met jullie vandaag een mugcake, met appel en kaneel. Ik heb ook op Kookslaaf al twee mugcakes langs zien komen, dus ik hoop dat deze ook in de smaak valt!”

Wat heb je nodig voor 1 mugcake?
– 6 eetlepels bloem
– 3 eetlepels kristalsuiker
– Snufje zout
– 6 eetlepels karnemelk
– 1 theelepel vanille extract
– Snufje bakpoeder
– 2 eetlepels olie
– 1 appel
– 1 theelepel kaneel

Bakspullen:
– Een mok
– Een lepel

En zo maak je het:
1. Doe de droge ingrediënten in je mok (het bloem, de suiker, het zout, het bakpoeder en het kaneel) en mix deze goed door.
2. Was, schil en snij je appel in kleine blokjes.
3. Voeg dan alle natte ingrediënten toe in je mok en mix dit goed door totdat je een glad beslag hebt. Spatel dan je appelstukjes erdoor. Leg op de bovenkant van je beslag nog wat extra appelstukjes.
4. Doe deze mok voor 2 minuten en 40 seconden in de magnetron, op 800 Watt.
5. Serveer met wat poedersuiker, en wat kaneel. Warm is deze mugcake het lekkerst!

Door de appelstukjes, is deze mugcake heerlijk zacht van binnen. De karnemelk maakt deze mugcake lekker romig van smaak, en kaneel en appel is natuurlijk een goddelijke combinatie!

0-P1090151

1-P1090153

2-P1090159

Chefs Quarter  ▸ door op 18 oktober 2015
×
Home Food Drinks Places Inspiration About