Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Gebakken zoete aardappel uit de oven

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Aardappels kun je op honderd verschillende manieren bereiden. Ik ben gek op zoete aardappel uit de oven en heb hier een lekker receptje voor gemaakt. Het is makkelijk te maken, maar kost wel wat tijd. In ieder geval erg lekker bij een stuk vlees of met gebraden kip!

Hoeveel tijd kost het?

45 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 900gr zoete aardappels
– 6 eetlepels olijfolie
– 1 ui
– 5 teentjes knoflook
– 4 takjes tijm
– 1 theelepel kruidnagelpoeder
– 1 theelepel
– peper en zeezout

En zo maak je het:

1. Was de aardappels en snij deze door midden. Je hoeft ze niet te schillen. Leg de aardappels in een grote pan, zet ze onder water en voeg 1 theelepel zout toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten koken tot de aardappels aan de buitenkant een beetje vlokkig zijn, maar vanbinnen nog hard. Giet ze af.

2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de olie in een grote ovenschaal. Snij de knoflook en ui vrij grof en leg deze in de ovenschaal. Verspreid ook de takjes tijm. Snij de aardappels in schijfjes en verdeel deze over de schaal. Smeer met een kwastje nog wat olie over de aardappels.

3. Zorg dat elke aardappel goed onder de olie zit en verdeel de andere kruiden over de aardappeltjes. Bak ze dan 35 minuten in de oven. Bestrooi ze royaal met zeezout (en wat peper) en dien op. Haal wel eventjes de takjes tijm eruit!

Chefs Quarter   ▸ door op 28 januari 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About