Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Gegrilde vis met verse kruiden en citroen

Afgelopen week toen de mussen van het dak vielen, probeerden wij onze nieuwe barbecue uit! En met succes, want dit zwarte pareltje is precies wat er nog ontbrak op ons balkon. Ik maakte deze heerlijke gegrilde vis met verse kruiden en citroen.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Gegrilde vis met verse kruiden en citroen
Onze nieuwe houtskoolbarbecue van Weber, de Original Kettle, is super chill voor het bakken van groenten, vlees en ook vis! Ik kies vandaag voor een dorade, familie van de zeebrasem. Een vis met veel smaak en waar je alle kanten mee op kunt.

TIJD

15 minuten

AANTAL

2 personen

INGREDIËNTEN

- 2 dorades
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 schijfjes citroen
- verse citroenmelisse
- verse peterselie
- zout en peper

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Maak de vis schoon, maar laat de kop en staart eraan. Snij de vis met een mes open als een envelop.
2.
Giet de olijfolie in een klein kommetje en pers hier het teentje knoflook in uit. Meng goed en smeer de vis vervolgens in met het oliemengsel. Zorg dat alle knoflook op de vis achterblijft.
3.
Vul de vis verder met de takjes citroenmelisse en peterselie. Bestrooi de binnenzijde van de vis vervolgens met zout en peper. Leg een schijfje citroen boven op de vis.
4.
Ik gebruikte een speciale visklem voor de barbecue. Gril de dorade op de huidkant gaar. Serveer de gegrilde vis met een gepofte aardappel. Advertisement
Heerlijk om lekker buiten te eten met dit mooie weer. De zomer kan voor ons nu écht beginnen, want wij zijn er klaar voor!
Chefs Quarter   ▸ door Alex van Amersfoort op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About