Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Gekruide quiche met gehakt, paprika en ui

Super handig en makkelijk; kant-en-klaar deeg. Een grote groep mensen zal direct beginnen te steigeren over dat het vers altijd lekkerder is, maar dat kan ik vanaf vandaag dus volledig ontkrachten!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Gekruide quiche met gehakt, paprika en ui
Ik heb van Tante Fanny een kant-en-klaar deeg toegestuurd gekregen, namelijk Vers Quiche- & Taartdeeg. Dit heb ik zelf gevraagd, omdat ik erg benieuwd ben naar de smaak en kwaliteit. En bovenal wilde ik heel graag weten of het nét zo makkelijk is als ze zeggen. Voor de hand lag natuurlijk dat ik een taart ging bakken met allerlei zoete meuk. Dit doe ik normaliter in het weekend als ik tijd heb, maar voor de verandering is het iets hartigs geworden. Een gekruide quiche met gehakt, paprika en ui.

Ik geef nog even samenvattend antwoord op mijn kleine onderzoekje naar het verse deeg van mijn nieuwe favoriete tante: de smaak is fantastisch, de kwaliteit van het deeg is erg goed en het is inderdaad rete makkelijk om te gebruiken. Ideaal als je weinig tijd hebt om een goed deeg te maken, hiermee doe je zeker niet onder!

TIJD

45 minuten

AANTAL

4 personen

INGREDIËNTEN

- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg
- 500gr rundergehakt
- 1 gele/oranje paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 eieren
- sambal
- peper en zout
- geraspte kaas

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Verwarm alvast de oven voor op 200 graden en vet de quiche-vorm goed in. Haal ook het deeg van Tante Fanny alvast uit de koelkast.
2.
Snij 2,5 paprika in kleine stukjes en snij de laatste halve paprika in ringen. Hou de ringen even apart. Snipper vervolgens de ui en de knoflook.
3.
Doe het gehakt in de kom en meng daar de paprika, de ui en de knoflook doorheen. Breng op smaak met sambal, peper en zout.
4.
Bekleed de quiche-vorm met het deeg en doe de gehaktvulling erin. Kluts de eieren en verdeel deze over de vulling. Snij de rode ui in ringen en verdeel deze samen met de paprikaringen over de bovenste laag met ei.
5.
Als final touch bestrooi je de bovenkant met geraspte kaas. Mijn voorkeur gaat uit naar lekker veel kaas! Zet de quiche nu voor 30 á 35 minuten in de oven. Serveer de quiche direct.
Tip: Serveer de quiche met een frisse salade!
Chefs Quarter   ▸ door Alex van Amersfoort op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About