Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Genieten van de herfst met pompoensoep

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Genieten van de herfst met pompoensoep

Pompoenen zijn in de herfst op hun best. Ze sieren met hun oranje kleur niet alleen het landschap, ze zijn ook heerlijk om op te eten! Pompoenpuree, gevulde pompoen of pompoensoep; allemaal lekker én hartstikke gezond. Ik heb mij flink uitgeleefd om een smakelijke pompoensoep in elkaar te zetten. Een hele klus, maar zeker de moeite waard want de soep smaakt erg goed!

Mijn fout is nog wel eens dat ik veel te laat begin. Dan denk ik van ‘O dat is zo klaar’ of ‘Maar een uurtje werk’ en uiteindelijk ben ik twee uur later nog bezig. Het zit hem dan overigens niet in het afmaken van het gerecht, maar in de mise-en-place (het voorbereidende werk). Start dus niet te laat met het snijden van de groenten en het prepareren van de pompoen!

Hoeveel tijd kost het?

25 min bereiden + 40 min wachten

Dit heb je nodig (4 personen):

– 1.2kg pompoen
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 250gr winterpeen
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 laurierblaadjes
– 1 theelepels komijn
– 1 liter kraanwater
– 1 groentebouillontablet
– tabasco (eigen inzicht)
– peper en zout (eigen inzicht)
– 125gr crème fraîche
– basilicum (optioneel)

En zo maak je het:

1. Snij de pompoen in schijven. Verwijder de draderige binnenkant en de zaden. Bewaar het zaad even apart en snij vervolgens met een scherp mes de schil van de schijven af. Snij de pompoen dan in flinke stukken.

2. Snij eerst de ui en vervolgens de knoflook fijn. Schil ook de winterpeen en snij deze in plakken.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe. Roer dit even goed door.

4. Schenk nu het water erbij en voeg het groentebouillontablet toe. Breng het geheel aan de kook en laat alles in 40 minuten gaar worden. Roer af en toe door. Rooster in de tussentijd de pompoenpitten in een droge koekenpan.

5. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de pompoensoep met de staafmixer. Breng het geheel op smaak met de tabasco, peper en zout.

6. Als laatste roer je de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op. Strooi de geroosterde pompoenpitten over de crème fraîche. Maak het geheel desgewenst af met een blaadje basilicum. Cheers!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About