Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Gepocheerde peren in Australische Shiraz

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Ik drink niet alleen graag wijn, ik vind het ook leuk om het tijdens het koken te gebruiken! Vandaag maak ik gepocheerde peren in Australische Shiraz die super lekker zijn als voorgerecht, als dessert of als bijgerecht. Ik heb dit recept speciaal gemaakt voor onze vrienden van Hardys Wines.

Ben je net als ik gek op koken met wijn of altijd al willen weten welke wijnen lekker zijn bij bepaalde gerechten? Volg dan Hardys Wines op Facebook voor meer lekkere recepten, wijntips en informatie over de diverse druivenrassen. Een absolute aanrader!

Hoeveel tijd kost het?

30 minuten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– 750ml Hardys VR Shiraz
– 4 Conference peren
– 150gr rietsuiker
– 1 kaneelstokje
– 1 kruidnagel
– citroensap van 1 citroen

En zo maak je het:

1. Schil de peren en laat het stokje eraan zitten. Zet een pan klaar die groot genoeg is voor de peren.

2. Doe de peren samen met de rode wijn, de rietsuiker, citroensap, het kaneelstokje en de kruidnagel in de pan en breng het aan de kook. Zorg dat de peren helemaal onder de wijn staan.

3. Laat de peren 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Haal de peren voorzichtig uit de wijn en verdeel ze over twee borden. Kook de rode wijn nog ongeveer 10 minuten zodat deze gereduceerd is tot een siroop. Giet de siroop over de gepocheerde peren en serveer deze als voorgerecht of dessert. Vergeet uiteraard niet nog een lekker glas Shiraz voor jezelf in te schenken, cheers!

Chefs Quarter   ▸ door op 24 februari 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About