
Het is tijd om de haring weer onder de aandacht te brengen: ze zijn snel en gemakkelijk te bereiden, en smaken fantastisch.
TIJD
15 minutenAANTAL
4 personenINGREDIËNTEN
- 4 gerookte haringen- 50 gr roomboter
- 1 theelepel mosterd
- verse peterselie of dragon
- 4 partjes citroen
- peper
Bereiding
1.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
2.
Bekleed twee grote bakplaten met aluminiumfolie en vet de folie lichtjes in met roomboter. Leg de haring erop met het vel naar beneden.
3.
Meng de resterende roomboter, mosterd en een beetje zwarte peper door elkaar. Verdeel het mengsel over de haringen.
4.
Zet de haringen 3 á 4 minuten onder de grill, tot ze net gaar zijn. Ze horen net stevig aan te voelen wanneer je er zachtjes op drukt.
5.
Leg ze op de borden en garneer met peterselie (of dragon) en partjes citroen. Serveer de haring direct, erg lekker met wat frietjes.