Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Gezond havermoutje met bosbessen en noten

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Wat is er nou beter dan je zondag starten met een overheerlijk ontbijtje dat ook nog eens hartstikke gezond is? Dat vind ik nou ook, dus dacht ik een lekker havermoutje met bosbessen en noten. Ik heb deze combinatie niet helemaal zelf bedacht, maar onlangs geproefd bij Oatmeals in downtown Manhattan. Er zat daar een ontbijttentje waar enkel en alleen havermoutjes geserveerd werden. Onwijs leuk concept!

Dit snelle power/healthy ontbijtje gaat er prima in en draagt ook nog een beetje bij om je cholesterolspiegel te verlagen. Mooi meegenomen!

Hoeveel tijd kost het?
10 minuten

Dit heb je nodig
– 200ml melk
– 50gr havermout
– 100gr bosbessen
– 100gr noten (mix van walnoten, amandelen en hazelnoten)

Zo maak je het
1. Voeg de melk en havermout samen in een steelpannetje. Zet het vervolgens op matig vuur.

2. Voeg na ongeveer 5 minuten de bosbessen toe. Roer nu de pap goed door tot die flink dik is.

3. Schenk de pap nu in een kom en meng de noten erdoor. Garneer met een paar bosbessen en een handje noten. That’s all; geniet van je havermoutje met bosbessen en noten!

Chefs Quarter   ▸ door op 13 februari 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About