Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Granola met Griekse yoghurt, aardbeien en blauwe bessen

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Granola met Griekse yoghurt, aardbeien en blauwe bessen

Als ik ooit een boek ga schrijven dan zal de titel in de buurt komen van ‘Ontbijten is niet echt mijn ding’. Het boekje zal boordevol recepten staan die je in de ochtend binnen 5 minuten in elkaar knalt. Maar, ik ben heus niet “The Grinch” van het ontbijten hoor. In het weekend als ik wat meer tijd heb in het vroege ochtendlicht, leef ik mij graag uit om wat lekkers op tafel te toveren. Vandaag ga ik aan de slag met homemade granola voorzien van wat vers fruit.

Hoeveel tijd kost het?

10 minuten bereiden + 20 minuten oven

Dit heb je nodig:

– 100gr havervlokken
– 75gr notenmix, grof gehakt
– 2 eetlepels lijnzaad
– 50gr honing
– 1 eetlepel kokosolie
– 50gr blauwe bessen
– 50gr aardbeien
– Griekse yoghurt

En zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier. Meng dan in een kom alle ingrediënten behalve het fruit en de yoghurt.

2. Smelt vervolgens de kokosolie en honing in een steelpannetje. Voeg dit toe aan het mengsel en roer het goed door elkaar.

3. Verdeel de granola over de bakplaat en bak deze ongeveer 20 minuutjes. Schep het mengsel na 10 minuten even om. Let wel goed op, we willen natuurlijk niet dat het aanbrand! Laat even afkoelen en doe de granola in een weckpot of kom.

4. Schep de Griekse yoghurt bij de granola. Snij de aardbeien door midden en voeg deze samen met de blauwe bessen toe. Geniet lekker van dit gezonde ontbijtje!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About