Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Granola repen met noten en cranberry’s

Vandaag maken we granola repen; een heerlijke snack voor tussendoor. De bereiding is eenvoudig, dus waar wacht je nog op?!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Na een aantal pogingen heb ik ontdekt dat het allerbelangrijkste bij dit recept is dat je het granola-mengsel goed aandrukt in de pan. Hoe harder en langer je drukt (minimaal 1 minuut), hoe kleiner de kans dat je met granola voor de yoghurt eindigt in plaats van granola repen.

TIJD

30 minuten

AANTAL

12 repen

INGREDIËNTEN

- 230 gr havermout
- 80 gr amandelen, grof gehakt
- 115 gr honing
- 55 gr ongezouten roomboter, in stukken
- 50 gr lichtbruine suiker
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/4 theelepel keukenzout
- 60 gr gedroogde cranberry's, grof gehakt

DELEN

Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek de bodem en zijkanten van een ovenschaal met aluminiumfolie. Vet licht in met olie of bakspray.
2.
Rooster de haver en amandelen licht in een droge koekenpan voor een paar minuten. Doe deze vervolgens in een grote kom.
3.
Meng de roomboter, honing, bruine suiker, vanille-extract en het zout in een kleine pan en verwarm deze op laag vuur. Verwarm het mengsel tot de boter volledig gesmolten is en de suiker is opgelost.
4.
Giet het botermengsel in de kom met de geroosterde haver en amandelen. Schep het geheel goed door. Laat het ongeveer 5 minuten afkoelen en voeg dan de cranberry's toe. Schep het havermengsel nogmaals goed door.
5.
Schep het havermengsel in de ovenschaal en gebruik een (rubberen) spatel om het mengsel stevig in de pan te drukken. Als je niet hard genoeg drukt, vallen de granola repen straks uit elkaar.
6.
Dek de ovenschaal af en zet deze voor 2 uur weg om af te koelen. Haal vervolgens het blok granola uit de ovenschaal en snij deze in 12 repen.
De honing en bruine suiker werken als een soort lijm die de repen bij elkaar houden. Een leuke variatie op dit recept kan het toevoegen van ‘chocolate chips’ zijn. Deze dragen tevens bij aan het verstevigen van de repen.
Chefs Quarter   ▸ door op 11 augustus 2017
Recente artikelen
Even voorstellen
Wij zijn Alex en Shanice, foodbloggers van The Chefs Quarter. Wij schrijven over food, drinks & places waar wij zelf enthousiast over zijn. Met een gezonde dosis humor en Hollandse nuchterheid kun je op deze website onze verhalen volgen.
Lees je mee?
×
Home Food Drinks Places Inspiration About