Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Haricots verts met ontbijtspek

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Traditioneler dan deze haricots verts met een stukje ontbijtspek eromheen gewikkeld kan bijna niet! Toch heb ik even uitgetikt hoe je dit in een handomdraai maakt. Met dit recept voeg ik een blaadje basilicum toe aan het basisrecept en maak ik het af in de oven. Haricots verts met spek doen het altijd goed en zijn voor mij daarom ideaal als bijgerecht.

Hoeveel tijd kost het?

10 minuten voorbeiden + 10 minuten in de oven

Dit heb je nodig (voor 8 stuks):

– 300gr haricots verts
– 8 plakjes ontbijtspek
– 8 blaadjes basilicum
– Scheutje olijfolie
– Zwarte peper uit de molen

En zo maak je het:

1. Verwarm alvast de oven voor op 180 graden. Maak de haricots verts schoon en snij de topjes eraf. Kook ze vervolgens 5 á 6 minuten in een ruime hoeveelheid water met wat zout. Let op, kook ze vooral niet te lang! Giet ze af, spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.

2. Meng een scheutje olijfolie door de haricots verts en bestrooi ze met peper. Neem een aantal boontjes en leg er een blaadje basilicum op. Draai er een plakje ontbijtspek om en leg ze in een ovenschaal.

3. Zet de schaal voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat het spek lekker knapperig wordt.

Chefs Quarter   ▸ door op 14 maart 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About