Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Heerlijke Nutella kerstkoekjes

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Wie dit jaar zijn visite écht wilt verrassen, maakt een heerlijke traktatie van twee kerstkoekjes met daartussen een laagje chocoladepasta, een kerstkoekjessandwich. Deze Nutella kerstkoekjes zijn snel gemaakt en ook erg leuk om met je kleine neefjes en nichtjes samen te doen. Maak er vooral genoeg, want ze zijn zo op!

Wat past er beter bij het familiekerstgevoel dan gezellig samen aan de slag in de keuken? Wegen, kneden, bakken en dan natuurlijk de ‘finishing touch‘ van Nutella. Dit jaar is een spetterend kerstfeest slechts één koekjesstempel van ons verwijderd.

Nutella heeft deze kerst namelijk vier verschillende stempels, die gewone koekjes in een handomdraai transformeren tot de leukste kerstkoekjes. Versier koekjes voor vrienden en familie met stempels van rendieren, kerstboompjes, hartjes en peperkoekpoppetjes. De koekjesstempels zitten verstopt in de deksel van de speciale kerstpotten van Nutella die nu overal verkrijgbaar zijn.

Aan de slag met de koekjesstempels

Je hebt maar vijf eenvoudige ingrediënten nodig, een koekjesstempel om te versieren en een pot Nutella voor de perfecte eigengemaakte kerstverwennerij. Deze koekjes zijn geweldig om samen met je kinderen en familie van te genieten en ze zijn in een handomdraai klaar. Simpeler wordt het niet.

Dit heb je nodig:

– 140gr poedersuiker
– 260gr zachte roomboter
– 2 eidooiers
– 440gr bloem
– 210gr Nutella

En zo maak je het:

1. Meng de poedersuiker, roomboter, eidooiers en bloem in een grote kom tot er een egaal deeg ontstaat. Dek de kom af met plasticfolie en zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast.

2. Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot een dikte van ongeveer 4 mm. Snij de koekjes uit met behulp van een koekjesvorm van 7cm. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

3. Bestuif nu de stempel met bloem en tik het teveel aan bloem eraf. Druk daarna op de koekjesstempels om prints op de koekjes te maken. Zorg er hierbij voor dat de contouren op de koekjes naar buiten komen. Druk niet te hard, anders plakt het deeg aan de stempel.

4. Leg de koekjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze voor ongeveer 12 tot 15 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Besmeer daarna de helft van de koekjes met Nutella en leg de rest van de koekjes erop.

De Nutella kerstkoekjes zijn klaar! Simpeler dan dit wordt het niet. Oja toch wel, check deze video:

Chefs Quarter   ▸ door op 11 december 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About