Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Herfstcake met appel, peer en speculaaskruiden

Chefs Quarter
Chefs Quarter

De herfst is volop aan de gang (lees: regen, wind, storm, ellende) én zelfs Sinterklaas is alweer bijna in aantocht. Dit laatste kun je het beste lezen als pepernoten, speculaas, chocoladeletters en meer lekkers. Dat meer lekkers resulteerde vandaag in het maken van een smakelijke herfstcake met appel, peer en speculaaskruiden. Een verrassende cake die perfect past bij het seizoen!

Het idee van deze cake is niet helemaal spontaan op komen borrelen. Ik heb onlangs de heerlijke speculaaskruiden van Verstegen mogen ontvangen en ben toen wel gaan denken wat ik daar voor onderscheidende cake mee zou kunnen bakken. Het is deze herfstcake geworden en dat was toch wel een bijzonder goed idee! Heb je op een regenachtige zondag tijd over, ga deze cake dan bakken.

Hoeveel tijd kost het?

20 minuten voorbereiding + 60 minuten in de oven

Dit heb je nodig (voor 1 cake):

– 250 gram cakemeel
– 200 gram roomboter
– 100 gram suiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 4 eieren
– een scheutje melk
– 2 gram Verstegen Specerijenmix Koek & Speculaas
– 1 zure appel (Goudreinette)
– 2 stoofperen
– paneermeel

En zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Start met het mengen van het cakemeel, de roomboter, suiker, vanillesuiker, eieren, Specerijenmix Koek & Speculaas en melk in een grote kom. Ik heb hiervoor een mixer gebruikt. Meng dit net zolang tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.

2. Schil de appel en de stoofperen en snij deze in dunne plakjes. Vet een bakblik in met een beetje boter en voeg nu wat paneermeel toe aan het bakblik. Zorg ervoor dat alle boter in het bakblik bedekt is met het paneermeel.

3. Meng de plakjes appel en peer met het beslag. Stort nu het beslag in het bakblik. Plaats een rooster midden in de oven en plaats hierop het bakblik. Bak de cake af in ongeveer 60 minuten.

4. Prik na 45 minuten baktijd met satéprikker in het hoogste punt van de cake. Wanneer de prikker er schoon uit komt, is de cake klaar. Laat de cake afkoelen in het bakblik alvorens de cake uit de vorm te halen.

Chefs Quarter   ▸ door op 6 november 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About