Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Hôtel du Château de Salettes: genieten van luxe, wijn en de Franse keuken

Hoe zuidelijker we rijden, hoe zonniger het wordt. Next stop: Hôtel du Château de Salettes in de regio Occitanie in Frankrijk, waar wij slapen op het landgoed van een goede wijnmaker!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Hôtel du Château de Salettes: genieten van luxe, wijn en de Franse keuken

Midden in de prachtige wijngaarden van de regio Tarn, ligt het impossante Hôtel du Château de Salettes. Dit Logis Hotel is de eindbestemming van mijn culinaire roadtrip door Frankrijk. De uitspraak ‘Leven als een God in Frankrijk’ moet wel door de eigenaar van dit middeleeuwse kasteeltje bedacht zijn; wat is het hier fantastisch!

Het kasteel uit de 13e eeuw is prachtig gerestaureerd tot viersterrenhotel met luxe spa en restaurant. De kamers zijn ruim, comfortabel en ingericht in een minimalistische designstijl. Wanneer je ’s ochtends wakker wordt en het raam open gooit kijk je uit over het idyllisch glooiende landschap, bezaaid met zonnebloemen, weiden en wijngaarden en komt de geur van verse druiven je tegemoet! Zo wil ik iedere dag wel wakker worden.

Genieten van luxe

Na onze aankomst in het hotel was het tijd voor wat ontspanning. Château de Salettes heeft een luxe Spa waar we heerlijk van de jacuzzi en sauna hebben genoten, voor we begonnen aan de culinaire activiteiten.

Château de Salettes

Wijnproeven in het hotel

De eeuwenoude wijngaarden die bij dit Château horen zijn nog steeds in gebruik en in het hotel wordt dagelijks aan het begin van de avond een wijnproeverij gegeven. Wij proefden drie van deze wijnen. Mijn favoriet is een witte wijn uit 2014 gemaakt van Sauvignon Blanc (40%), Mauzac (20%) en Len de L’el (40%). Een volle, droge wijn met veel citrus-tonen, die goed gaat bij visgerechten. De winetasting is een mooie warming up voor het diner.

Liefde voor de Franse keuken

In het restaurant van Château de Salettes kun je je volledig in de watten laten leggen door chef-kok Ludovic Dziewulski. Er wordt uitsluitend met verse producten gewerkt en de gerechten worden op zeer artistieke wijze gepresenteerd.

Met onze keuze voor het 7-gangendiner inclusief bijpassend wijnarrangement (uiteraard!), verzekerden we ons van een avondvullend programma. De sfeer, bediening en aankleding zijn van hoog niveau, en de gerechten verrasten ons blij. Heerlijk om de volle smaken van de Franse keuken te proeven.

Gerookte haring met een crumble van krab, raviole van kalfsborst, crispy slakken met paddenstoelen, kabeljauwfilet, ossobuco (kalfsschenkels) en als dessert een heerlijke walnootcréme: wij gingen rollend terug naar onze hotelkamer.

Château de Salettes

Genoten

Op de ochtend van ons vertrek, open ik nog eenmaal de gordijnen waarna kilometers aan wijngaarden zichtbaar zijn. Met de ochtendzon die langzaam de wijnranken belicht en de boeren die zich opmaken voor het oogstseizoen, laten wij Château de Salettes achter ons en beginnen wij aan de terugreis naar Nederland.

We hebben genoten van alle culinaire hoogstandjes, plaatselijke wijnen en traditionele dishes, maar bovenal van ons verblijf in dit wonderschone historische kasteel in één van de mooiste regio’s van Frankrijk.

Waar vind je Château de Salettes?

Hôtel du Château de Salettes is een Logis d’Exception, het hoogste niveau binnen Logis Hotels. Het adres van dit hotel is Lieu-dit Salettes, 81140 Cahuzac sur Vère in Frankrijk. Meer informatie over het hotel lees je op deze website.

In de omgeving zijn veel activiteiten te doen, zowel op culinair als cultureel vlak. Ik vertel je hier binnenkort graag wat meer over.

Château de Salettes

Château de Salettes

Château de Salettes

Château de Salettes

Château de Salettes

Château de Salettes

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About