Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

IJskoffie met karamel

Chefs Quarter
Chefs Quarter
IJskoffie met karamel

Voor mij en ongetwijfeld veel andere mensen is het eerste terrasje van dit voorjaar inmiddels een feit! Ik heb heerlijk een ijskoffie met karamel gedronken terwijl de eerste lentezonnestraaltjes doorbraken. Ik hou echt heel erg van ijskoffie, daarom is het hoogtijd om zelf aan de slag te gaan. Ijskoffie met karamel is een absolute klassieker, maar daarom juist zo lekker!

Het recept is makkelijk te maken. Je kunt de karamel zelf maken of je koopt het gewoon kant en klaar. Ook net zo makkelijk!

Hoeveel tijd kost het?

5 minuten voorbereiding + minimaal 1 uur in de vriezer

Dit heb je nodig (voor 2 stuks):

– 3 espresso’s
– 300ml melk
– een scheutje karamelsaus (maak je zelf toch?!)
– ijsklontjes
– een flinke dot slagroom (optioneel)

En zo maak je het:

1. Maak de espresso’s en doe deze in een ijsklontjesvorm. Zet de vorm met espresso voor minimaal 1 uur in de vriezer.

2. Haal de espresso uit de vriezer als deze goed bevroren is. Haal de espresso-ijsblokjes uit de vorm door aan de onderzijde wat koud water te laten stromen. Doe de blokjes nu samen met de melk in een keukenmachine en mix het geheel tot een gladde massa.

4. Doe in elk glas twee normale ijsklontjes van water. Verdeel het koffiemengsel over de glazen en maak het geheel af met een dot slagroom. Decoreer de slagroom met de karamelsaus. Cheers!

Chefs Quarter  ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About