Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Lekkerste ijskoffie zelf maken in 10 minuten

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Lekkerste ijskoffie zelf maken in 10 minuten

We genieten van de laatste zomerse dagen van dit jaar en dus wil je natuurlijk zoveel mogelijk zonnestraaltjes proberen te vangen. Een lekker drankje kan tijdens je welness day in je tuin of op balkon niet uitblijven, daarom hier een recept voor overheerlijke ijskoffie die je zelf kunt maken en binnen 10 minuten klaar is. Zo hoef je geen zon te missen!

IJskoffie is iets wat ik sinds jaar en dag drink op warme dagen. Naast dat het natuurlijk heerlijk verkoelend is, komt het ook tegemoet in mijn drang naar een dagelijkse dosis koffie. Dit recept is wellicht niet de meest gezonde, maar wel erg smakelijk én zo klaar.

Hoeveel tijd kost het?

10 minuten

Dit heb je nodig:

– 1/4 deel koffie
– 1/4 deel melk
– 2/4 deel vanille ijs
– een lekkere dot slagroom

En zo maak je het:

1. Zet om te beginnen een pot koffie en laat deze afkoelen. Ik hou zelf van wat sterkere koffie en omdat ik maar één ijskoffie maak, neem ik ook één Nespresso’tje (een lungo!).

2. Als de koffie koud is voeg je deze samen met de melk en het vanille ijs samen in een hoge kom of maatbeker. Mix het geheel met een staafmixer tot het een glad mengsel wordt.

3. That was easy! Inderdaad, schenk het mengsel over in een hoog glas met een rietje. Spuit er een lekkere dot slagroom op en strooi er nog wat cacao- of kaneelpoeder over heen. Enjoy!

Tip: Heb je een vrije dag morgen? Dan is dit recept extra lekker als je er ook nog een scheutje koffielikeur of whisky doorheen mengt!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About