Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Innovatieve street artists maken kleurrijk design voor bodega

Jeugdvrienden en innovatieve street artists Remed en 3TTMan creëren kleurrijk design voor wijnhuis Campo Viejo uit de Spaanse streek Rioja. Ik heb twee limited edition flessen ontvangen en vertel je er graag wat meer over!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Innovatieve street artists maken kleurrijk design voor bodega

Campo Viejo brengt wereldwijd een limited edition wijnfles van de Reserva Art Series 2014 op de markt, een creatie van de wijnmakers van de bodega in Rioja en de getalenteerde urban street artists Remed en 3TTMan.

Beide opgegroeid in het Franse Lille, verfraaien Remed (aka Guillaume Alby) en Trois Têtes Man (3TTMan) inmiddels al langere tijd de straten van Madrid met hun felgekleurde XL-muurschilderingen. Speciaal voor Campo Viejo maakten de street artists een outline – die doet denken aan de kubistische periode van Picasso – op een groot canvas tijdens een evement in het wijnhuis.

Het Spaanse leven op doek

Het publiek kreeg de vrije hand met deze grafische mural en ging aan de slag met expressieve kleuren. Het ethos van Campo Viejo kwam tot leven, een interpretatie van het Spaanse leven op doek. Het geheel is een kleurrijk palet en hét design van de Reserva Art Series 2014 geworden.

Campo Viejo, een van de grootste wijnproducenten uit de Rioja-regio, exporteert naar ruim 70 landen. De mooie wijnen komen uit de Ebro-vallei; een adembenemend landschap met ook nog eens een duurzame insteek. Architect Ignacio Quemada was zo onder de indruk van het natuurgebied, dat hij het wijnhuis ondergronds bouwde. Een dikke plus: het zorgt voor de ideale omstandigheden voor het rijpingsproces van de wijn.

De Campo Viejo Reserva-wijn, gemaakt van de Tempranillo, Graciano en Mazuelo druif, ligt 18 maanden in eikenhouten vaten van Franse- en Amerikaanse afkomst. Én nog eens 18 maanden in de fles. Je proeft in deze robijnrode wijn kersen, pruimen en bramen, perfect in balans met kruidnagel, peper, vanille en kokos. Een tasty combinatie met rood vlees, alles van de grill, wild en oude- en blauwe kazen.

Waar vind je deze kleurrijke art wijn?

De street artists hebben nog wat leuks bedacht! Ter ere van deze limited edition wijn is er een opvallend fietskrat geïnspireerd op het Reserva Art Series 2014-label ontwikkeld. Zo brengt Campo Viejo de kunst weer terug naar de straat – én terug bij het publiek. Bij geselecteerde Albert Heijn XL-winkels zal vanaf maandag 29 oktober t/m zondag 11 november het fietskrat bij aankoop van twee flessen Campo Viejo Reserva Art Series Limited Edition 2014 (€9,99 per stuk) verkrijgbaar zijn.

street artists


Disclaimer: Geen 18, geen alcohol. Voor dit artikel heb ik een product ontvangen.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About