Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Italiaanse stamppot van spinazie, gorgonzola en chorizo

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Gister maakte mijn moeder deze heerlijke Italiaanse stamppot van spinazie, gorgonzola, pesto en chorizo. Hartstikke origineel, want dit had ik dus echt nog nooit gegeten! De combinatie is bijzonder en geeft een verrassende smaak, maar is tegelijkertijd heel erg stamppot-achtig. Past dus perfect bij het oprukkende herfstweer. Het is niet bijzonder moeilijk om te maken en ik vind dit een absolute aanrader! Wij houden deze Italiaanse stamppot er in ieder geval in bij ons thuis.

Hoeveel tijd kost het?

40 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 1,5kg aardappels
– 5 eetlepels olijfolie
– 400gr chorizo (in blokjes of reepjes)
– 2 rode uien (gesnipperd)
– 1kg spinazie
– 4 eetlepels pesto
– 300gr gorgonzola (in blokjes)
– zout en peper

En zo maak je het:

1. Kook de aardappels met zout gaar in ongeveer 20 minuten.

2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de chorizo en uit voor 2 á 3 minuten. Schep de spinazie erdoor en laat deze iets slinken.

3. Giet de aardappels af en maak er puree van met de rest van de olijfolie, zout, peper en pesto. Spatel het spinaziemengsel door de aardappelpuree.

4. Serveer de stamppot met de gorgonzola erop. De Italiaanse stamppot is klaar; buon appetito!

Chefs Quarter   ▸ door op 12 november 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About